Lažna sarma – Dana Drobnjak

Lažna sarma.

Lažna sarma - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Lažna sarma – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Lažna sarma – Dana Drobnjak

Lažna sarma.

  • 600 gr mlevenog mesa
  • 400 gr kiselog kupusa
  • 100 gr pirinča
  • 1 komad crna luka
  • 1 komad šargarepa
  • 2 čena bela luka
  • 1 komad jaje
  • 1 kašika persuna (seckanog)
  • 1 komad lovora (list)
  • so
  • biber (mleveni)
  • korijander (mleveni)
  • 5 dl pavlake za kuvanje
  • 2 dl vode
  • 2 kašike paradajz pirea
  1. Kiseli kupus sitno iseckati, dodati 1 list lovora, naliti vode da prekrije kupus i kuvati dok ne omekša. ( ja kuvam u ekspres loncu 30 minuta. Kuvan kupus ocediti od vode, ohladiti i još rukama dobro ocediti od vode.
  2. Pirinač skuvati i ocediti od vode.
  3. U posudu staviti mleveno meso, dobro ocedjen kiseli kupus, kuvan pirinač, sitno seckan crni i beli luk, rendanu šargarepu, 1 jaje, seckani peršun, so, mleveni biber i korijander.
  4. Masu dobro izmešati rukama da se sjedini i ostaviti da stane 30 minuta na hladno mesto.
  5. Od mase praviti ćufta izdužena oblika sarme i slagati u pouljenu keramičku posudu za pečenje. Od ove mase izadje 20 sarmica.
  6. Pomešati 5 dcl pavlake za kuvanje, 2 dcl vode i 2 kašike paradajz pirea. Preliti sarmice i peći na 180 stepeni 50- 60 minuta. Možemo ih jesti kao samostalno jelo ili u kombinaciji sa pireom od krompira ili kuvanom palentom.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.