Leblebije ili slanutak – Javorka Filipović

Recept za leblebije

108

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Leblebije ili slanutak mogu biti odlično jelo koje će vaš jelovnik učiniti raznovrsnim.

Ako preferirate meso u jelu, možete dodati neke pikantne kobasice koje će dati poseban ukus jelu.

Leblebije ili slanutak - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Leblebije ili slanutak – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije

Leblebije ili slanutak – Javorka Filipović

Leblebije ili slanutak mogu biti odlično jelo koje će vaš jelovnik učiniti raznovrsnim.

  • 300 g slanutak (leblebija)
  • 2 komada krompir
  • 2 komada šargarepa
  • 2 komada crni luk
  • 1 komad lovorov list
  • biber (nekoliko zrna)
  • so (malo)
  • biljnog začina
  • maslinovo ulje (malo)
  • 2 čena beli luk
  • 1 kašika paradajz pire
  1. Slanutak potopiti u hladnu vodu i ostaviti preko noći da odmekne i nabubri.
  2. Sutradan ga procedite, dodajte mu sve ostale sastojke (osim soli i začina, to ostavite za pred kraj), nalijte mlakom vodom i krčkajte na laganoj vatri oko 90 minuta.
  3. Kad sve omekša, dodajte so i začin, te zapršku : maslinovo ulje zagrejte i sklonite s vatre, ubacite sitno seckani beli luk i umešajte paradajz pire.
  4. Možete dodati još malo vode da bi jelo bilo čorbasto. Sve ostaviti još 5 minuta da prokrčka.
Jelo poslužiti toplo.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.