Leblebije ili slanutak – Javorka Filipović

Recept za leblebije

166

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Leblebije ili slanutak mogu biti odlično jelo koje će vaš jelovnik učiniti raznovrsnim.

Ako preferirate meso u jelu, možete dodati neke pikantne kobasice koje će dati poseban ukus jelu.

Leblebije ili slanutak - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Leblebije ili slanutak – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije

Leblebije ili slanutak – Javorka Filipović

Leblebije ili slanutak mogu biti odlično jelo koje će vaš jelovnik učiniti raznovrsnim.

  • 300 g slanutak (leblebija)
  • 2 komada krompir
  • 2 komada šargarepa
  • 2 komada crni luk
  • 1 komad lovorov list
  • biber (nekoliko zrna)
  • so (malo)
  • biljnog začina
  • maslinovo ulje (malo)
  • 2 čena beli luk
  • 1 kašika paradajz pire
  1. Slanutak potopiti u hladnu vodu i ostaviti preko noći da odmekne i nabubri.
  2. Sutradan ga procedite, dodajte mu sve ostale sastojke (osim soli i začina, to ostavite za pred kraj), nalijte mlakom vodom i krčkajte na laganoj vatri oko 90 minuta.
  3. Kad sve omekša, dodajte so i začin, te zapršku : maslinovo ulje zagrejte i sklonite s vatre, ubacite sitno seckani beli luk i umešajte paradajz pire.
  4. Možete dodati još malo vode da bi jelo bilo čorbasto. Sve ostaviti još 5 minuta da prokrčka.
Jelo poslužiti toplo.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More