Leskovačka mućkalica.
Leskovačka mućkalica, sastojci:
- 500 gr mešanog mesa sa roštilja (pileće, svinjsko, juneće)
- 3 šargarepe
- 4 glavice crnog luka
- 100 ml belog vina
- 4 čena belog luka
- 3 paradajza
- 5 paprika (pečenih, oljuštenih)
- 150 gr šampinjona
- 3 kašika ulja
- 1 kašika soli
- 1 kašika začinskog bilja
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika seckanog peršuna
Leskovačka mućkalica, priprema :
- Meso iseći na šnicle, usoliti i ispeći na roštilju.
- Ulje zagrejte pa dodajte sitno sečen crni luk. Mešati dok ne postane staklast, dodati izgnječen beli luk i mešati dok ne pusti svoju aromu.
- Umešati iseckanu šargarepu.
- Dinstati na laganoj vatri.
- Iseckati na kockice paradajz, papriku, šampinjone i nastaviti dinstanje.
- Umešati belo vino, začine i dinstati još 30 minuta.
- Meso iseckati na manje komade i spojiti sa sosom.
- Krčkati zajedno još nekoliko minuta dok se sjedini ukusi.
- Skloniti sa šporeta pa dodati seckan peršun. Prijatno !
Mućkalicu možete i zapeći u rerni!
Suzana Mitić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!