Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Leskovačka mućkalica – Suzana Mitić

0

Leskovačka mućkalica na moj način. Leto je sezona povrća pa možete češće uživati u ovom ručku.

Leskovačka mućkalica - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Leskovačka mućkalica – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Sa domaćom pogačom ili ljutim papričicama? Odlučite sami. Ovo jelo me nekako vrati u detinjstvo, nije zahtevno, brzo se sprema i naprosto ga obožavam. Da, imam veze sa „južnom prugom“.

Najbolji recept meseca
Najbolji recept meseca – Recepti i Kuvar online
Leskovačka mućkalica - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Leskovačka mućkalica – Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Leskovačka mućkalica na moj način. Leto je sezona povrća pa možete češće uživati u ovom ručku.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 20 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 8 osoba

Sastojci

  • 4 komada bataka sa karabatakom
  • 1 komad tikvica veća mesnata
  • 3 komada šargarepa veće
  • 3 komada crni luk
  • 3 čena beli luk
  • 1 komad celer
  • 1 komad praziluk
  • 1 komad paškanat
  • 3 komada paradajz
  • 3 paprike veće, najbolje je upotrebiti 1 zelenu, 1 crvenu i 1 jednu zutu papriku, zbog dekoracije
  • soli po ukusu
  • 0,5 kasicice bibera
  • 0,5 kasicica melevene začinske paprike
  • 1 kasika zacinskog bilja ravna
  • 2 lista lovora
  • 3 kasika ajvara
  • 2 kasike ulja
  • ljute papričice po potrebi i zelji
  • peršun po želji, seckan

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk iseci na sitne komade.
  2. Na ulju proprziti crni luk dok ne postane staklast.
  3. Dodati pilece meso, odvojeno od kozice i kosti, iseceno na sitne komade.
  4. Sargarepu, celer i paskanat ocistiti i iseci na zeljene komade.
  5. Temperaturu smanjiti, naliti sa vlo malo vode, oko 1 dl i pustiti da se dinsta.
  6. Paradajz oguliti,iseci na trake i dodati smesi.
  7. Nije potrebno vise dodavati vodu, pustiti da se povrce dinsta u sopstvenom soku na niskoj temperaturi.
  8. Papriku ocistiti od semena i iseci na trake.
  9. Tikvicu oguliti i iseci na kockice.
  10. Dodati lovorov list i iseckani beli luk.
  11. Posoliti po ukusu.
  12. Dodati sve ostale zacine.
  13. Pustiti da visak vode ispari.
  14. Na kraju dodati ajvar.
  15. Pustiti da vri jos nekoliko minuta da se svi sastojci sjedine.
  16. Skloniti sa vatre i dekorisati iseckanim persunom.
  17. Uzivati u ukusu.
  18. Prijatno.

Beleške

Leskovacku muckalicu mozete napraviti od bilo kog mesa,sa slaninicom ili bez. Mozete upotrebiti svo povrce koje imate u frizideru. Ne treba vam precizna mera. Recept je uvek uspesan, greske nema. Otuda valjda i naziv - "Leskovacka".

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.