Letnja salata – poslužite ovo ukusno jelo sa domaćim grisinima sa parmezanom.
Letnja salata – Recepti i Kuvar online
Letnja salata – poslužite ovo ukusno jelo sa domaćim grisinima sa parmezanom.
Letnja salata:
- 1 pakovanje fusili paste
- 500 gr grašak šećerac
- 30 ml ekstra devičansko maslinovo ulje
- 1 prstohvat so
- ljuta tucana paprika (po ukusu)
- 120 gr dimljena piletina (ili dimljena ćuretina, isečena na tanke štapiće)
- 150 gr čeri paradajz (isečen na pola)
- 100 gr bosiljak (svež)
- 70 gr parmezan (narendan)
- 30 gr pinjoli (prepečeni)
Grisini sa parmezanom:
- 500 gr umešeno hlebno testo
- 25 ml maslinovo ulje
- 30 gr parmezan (narendan)
- Letnja salata : u većem sudu ostaviti vodu da proključa, pa dodati fusili pastu. Pastu kuvati 4 minuta. Dodajte grašak i kuvajte još 4 minuta. Isperite hladnom vodom i prespite u činiju za posluženje. Dodajte so, biber i maslinovo ulje. Promešati. Dodajte čeri paradajz, bosiljak i promešajte. Pospite parmezan i pinjole preko salate.
- Grisini sa parmezanom: umešeno hlebno testo razvucite oklagijom na četvrtast oblik, veličine 25 x 35 cm, otprilike. Isecite testo na 10 – 12 traka. Svaku traku premažite maslinovim uljem i pospite narendanim parmezanom. Po želji, možete trake malo uvrnuti. Trake poređajte na pleh, obložen papirom za pečenje. Rernu zagrejte na 200 C stepeni i pecite grisine oko 12 minuta, dok ne dobiju zlatno braon boju.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!