Listići – ovo je starinska poslastica koja se u Vojvodini pravi uvek kad poželite nešto brzo, jednostavno i ukusno. Ne zahteva puno sastojaka, uvek je sve pri ruci, i za tren su na stolu.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>
Pročitajte intervju sa Javorkom Filipović, ovde >>>
Listići – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Listići – ovo je starinska poslastica koja se u Vojvodini pravi uvek kad poželite nešto brzo, jednostavno i ukusno. Ne zahteva puno sastojakla, uvek je sve pri ruci, i za tren su na stolu.
- 300 g mekog brasna
- 2 komada jajeta
- 1 puna kašika masti
- 0,5 kašičice soli (ravne)
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika ruma (ili rakije)
- 100 ml vode (mlake)
- ulje (ili mast za prženje)
- prah šećer (za posipanje)
- Zamesiti testo od jaja, brašna, soli, šećera ,ruma ili rakije, i vode.
Testo je tvrdje, nešto poput onog za rezance za supu, malo ga ostaviti da odstoji, nekih 10-tak minuta, rastanjiti ga i po njemu poprskati rastopljenu mast.
Testo presaviti kao za lisnato, ostaviti 10-tak minuta te ga tanko rastanjiti.
Kuhinjskim točkićem iseći romboide, zaseći ih kroz sredinu. - U dubljem tiganju zagrejati mešavinu masti i ulja, u vrelu masnoću stavljati po jedan listić,
kašikom ga sa svih strana “zalivati” vrelom masnoćom da se podignu klobuci,
okrenuti drugu stranu i pržiti do zlatne boje. - Izvaditi pržene listiće na upijajući papir, malo prohladiti, pošećeriti i uživati.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!