Ljuskavci (domaći žu-žu) - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Ljuskavci (domaći žu-žu) - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online

Ljuskavci (domaći žu-žu), evo jednog baš starog recepta koji sam zapisala od moje svekrve a ona od svoje majke.

Ljuskavci (domaći žu-žu), sastojci:

  • 500 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 3-4 kašičice ulja
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli
  • 700-800 gr brašna
  • 150 gr margarina ili domaće masti (za premazivanje testa)

Ljuskavci (domaći žu-žu), priprema:

  • Zamesiti testo od datih namirnica (mleko,jaja,ulje,šećer,so) i ostaviti testo 15minuta da odstoji.
  • Zatim testo razviti što tanje i premazati ga topljenim margarinom ili sa mašću.
  • Preklopiti testo (sve četri strane), pa ostaviti testo da odmori 10 minuta.
  • Ovo ponoviti tri puta (premazivati razvučene kore sa topljenim margarinom ili sa mašću) i preklopiti.
  • Posle 10 minuta testo razviti debljine od 5-7mm.
  • Iseći u kockice i pržiti na masnoći sa jedne pa sa druge strane. Ispržene ljuskavce stavljati na kuhinjski papir da upiju suvišnu masnoću.
  • Služiti sa jogurtom, pavlakom ili sirom…

Slađana Šćekić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!