Ljuskavci – Vesna Pavlović

Ljuskavci.

Ljuskavci, sastojci:

Za testo:

  • 450 ml vode,
  • 20 g svežeg kvasca,
  • 700 g brašna,
  • 2 kašičice soli,
  • 1 kašika svinjske masti.

Za premazivanje:

  • 1 kašika svinjske masti.

Za prženje:

  • po potrebi svinjska mast.

Ljuskavci, priprema:

Za testo:

  • U odgovarajućoj posudi pomešati mlaku vodu, kvasac, so, mast i postepeno dodajući brašno, zamesiti testo.
  • Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 25 minuta na toplom mestu.
  • Nakon toga, testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u veću koru.
  • Zagrejati 1 kašiku svinjske masti i premazati koru.
  • Uviti u rolat i iseći na 7 parčadi.
  • Krajeve svakog parčeta zaviti (kao bombone) i ostaviti da odstoje 15 minuta.
  • Nakon toga, svako parče rastanjiti oklagijom u krug (veličine tiganja).
  • Pržiti na zagrejanoj svinjskoj masti dok ne porumene sa obe strane.
  • Odlagati na kuhinjski papir, kako bi se ocedio višak masnoće.

Savet: Tradicionalno srpsko jelo. Služiti uz sir, ajvar, pršutu ili kao slatku varijantu: uz džem, pekmez. Prijatno!

Vreme pripreme: 70 minuta
Broj porcija: 4
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.