Loptice sa čvarcima

RECEPT PRIPREMILAKristina Gašpar

Loptice sa čvarcima ili pogačice sa čvarcima – kako ko voli. Sastojci su isti samo je način pripreme malo drugačiji.

Ono što ne volim kada vidim u receptima za pogačice sa čvarcima jeste dodavanje margarina ili ulja. Jednostavno, ako su to prave pogačice, treba koristiti svinjsku mast.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Loptice sa čvarcima – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Loptice sa čvarcima ili pogačice sa čvarcima – kako ko voli. Sastojci su isti samo je način pripreme malo drugačiji.

  • 600 gr brašna tip 500
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 0,5 kašičice bibera (mlevenog)
  • 300 gr čvaraka (mlevenih)
  • 2 komada jaja
  • 10 gr svežeg kvasca
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl gazirane vode

Za završnicu:

  • jaje
  • morska so
  • semenke (po izboru)
  1. Sjedinite sve suve sastojke, napravite udubljenje, dodajte mlevene čvarke, jaja, jogurt i kvasac razmućen u kiseloj vodi.
  2. Umesite testo i ostavite ga da se udvostruči.
  3. Od testa oblikujte loptice veličine većeg oraha i stavljajte ih u običan pleh ili u modlu za projice.
  4. Premažite ih umućenim jajetom, pospite semenkama i solju i ostavite da narastu dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.
  5. Pecite ih oko 15 minuta, tj. dok ne porumene.
Napomena: Ukoliko nemate dovoljno čvaraka, dodajte mast.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.