Lovačka salata.
Lovačka salata, sastojci:
- 6 kg paprike crvene roge ili babure,
- 6 kg paradajza,
- 1 glavica belog luka,
- 2 dl suncokretovog ulja,
- 2 dl sirćeta,
- 3 supene kašike soli,
- 4 supene kašike šećera,
- veza peršunovog lista i celerovog lista,
- 1 glavica belog luka,
- 1 kesica konzervansa (5 g)
Lovačka salata, priprema:
- Paradajz popariti vrelom vodom i oljuštiti, iseći na komade i staviti u šerpu da se kuva oko pola sata tj. da postane čorba.
- Paprike oprati i iseći na rezance i staviti u paradajz da se kuvaju.
- Kuvati dok se ne zgusne potom dodati: ulje, iseckan beli luk, iseckan peršunov i celerov listlist, so, šećer, sirće i konzervans. Kuvati još oko 10 minuta, a potom sipati u tegle.
- Zatvorene tegle pretrpati kao paradajz.
- Ova salata može da se koristi uz pečenje, kao namaz na hleb, umesto kečapa na pizi, kao preliv preko špageta..
Jelica Podraščanin
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!