Lovačka salata – Jelica Podraščanin

Lovačka salata.

Lovačka salata, sastojci:

  • 6 kg paprike crvene roge ili babure,
  • 6 kg paradajza,
  • 1 glavica belog luka,
  • 2 dl suncokretovog ulja,
  • 2 dl sirćeta,
  • 3 supene kašike soli,
  • 4 supene kašike šećera,
  • veza peršunovog lista i celerovog lista,
  • 1 glavica belog luka,
  • 1 kesica konzervansa (5 g)

Lovačka salata, priprema:

  • Paradajz popariti vrelom vodom i oljuštiti, iseći na komade i staviti u šerpu da se kuva oko pola sata tj. da postane čorba.
  • Paprike oprati i iseći na rezance i staviti u paradajz da se kuvaju.
  • Kuvati dok se ne zgusne potom dodati: ulje, iseckan beli luk, iseckan peršunov i celerov listlist, so, šećer, sirće i konzervans. Kuvati još oko 10 minuta, a potom sipati u tegle.
  • Zatvorene tegle pretrpati kao paradajz.
  • Ova salata može da se koristi uz pečenje, kao namaz na hleb, umesto kečapa na pizi, kao preliv preko špageta..

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Lovačka salata – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.