Mačvanski listići – Ana Vuletić

0
5153
Mačvanski listići - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar onlline
Mačvanski listići - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar onlline

Mačvanski listići – za listiće kažu da su originalno mačvanski specijalitet. Pošto je moj muž Mačvanin, od njega pokupih i recept. Brzo se pripremaju i mogu da se jedu sa slatkim ili slanim dodacima. Dugo su mekani i nakon što se ohlade pa su praktični. U Mačvi se sve pravi naveliko, jer se nikad ne zna ko će da svrati na doručak i kafu, ali ja ću napisati meru za nas troje, što izađe okvirno oko 20 komada, zavisno kako ih isečete.

Mačvanski listići, sastojci:

Mačvanski listići, priprema:

  • U pola mere brašna dodati jaje, vodu, mleko, so i prašak za pecivo i umutiti varjačom. Zatim dodati ostatak brašna i mešati rukama dok ne dobijete glatko testo.
  • Držite brašno uz sebe jer će vam trebati za posipanje kako se testo ne bi lepilo.
  • Kada umestite testo u posudi, pospite brašno po radnoj površini i još malo premestite testo posipajući brašno po potrebi.
  • Rasklagijajte na 1cm debljine testo i isecite na srednje kocke ili trouglove.
  • U duboku šerpu sipajte mast ili ulje i zagrejte.
  • Uzimajte kocku po kocku i rastanjite dodatno rukama (razvucite jos malo) i stavite u vrelo ulje. Potrebno je oko 10 sekudi da bude gotovo. Ukoliko je potrebno okrenuti na drugu stranu (kada je pliće ulje). Boja treba da bude bledo žuta.
  • Poslužite uz slatke ili slane namaze.
  • Prijatno. 

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!