Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Mačvanski listići – Ana Vuletić

Recept za mačvanske listiće

0

Mačvanski listići – za listiće kažu da su originalno mačvanski specijalitet. Pošto je moj muž Mačvanin, od njega pokupih i recept. Brzo se pripremaju i mogu da se jedu sa slatkim ili slanim dodacima. Dugo su mekani i nakon što se ohlade pa su praktični. U Mačvi se sve pravi naveliko, jer se nikad ne zna ko će da svrati na doručak i kafu, ali ja ću napisati meru za nas troje, što izađe okvirno oko 20 komada, zavisno kako ih isečete.

Mačvanski listići - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar onlline
Mačvanski listići – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar onlline
Mačvanski listići - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar onlline
Štampanje

Mačvanski listići - Ana Vuletić

Mačvanski listići - za listiće kažu da su originalno mačvanski specijalitet. Pošto je moj muž Mačvanin, od njega pokupih i recept. Brzo se pripremaju i mogu da se jedu sa slatkim ili slanim dodacima. Dugo su mekani i nakon što se ohlade pa su praktični. U Mačvi se sve pravi naveliko, jer se nikad ne zna ko će da svrati na doručak i kafu, ali ja ću napisati meru za nas troje, što izađe okvirno oko 20 komada, zavisno kako ih isečete.

Obrok Doručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Ukupno vreme 20 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 500 gr brašna
  • 200 ml vode
  • 50 ml mleka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • mast ili ulje po potrebi

Uputstvo za pripremu

  1. U pola mere brasna dodati jaje, vodu, mleko, so i prasak za pecivo i umutiti varjacom. Zatim dodati ostatak brasna i mesati rukama dok ne dobijete glatko testo.

  2. Drzite brasno uz sebe jer ce vam trebati za posipanje kako se testo ne bi lepilo.

  3. Kada umestite testo u posudi, pospite brasno po radnoj povrsini i jos malo premestite testo posipajuci brasno po potrebi. 

  4. Rasklagijajte na 1cm debljine testo i isecite na srednje kocke ili trouglove. 

  5. U duboku serpu sipajte mast ili ulje i zagrejte. 

  6. Uzimajte kocku po kocku i rastanjite dodatno rukama (razvucite jos malo) i stavite u vrelo ulje. Potrebno je oko 10 sekudi da bude gotovo. Ukoliko je potrebno okrenuti na drugu stranu (kada je plice ulje). Boja treba da bude bledo zuta.

  7. Posuzite uz slatke ili slane namaze.

  8. Prijatno.

    Mačvanski listići - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar onlline

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.