Zašto naziv Mediteranski hrono beskvasni hleb? Ruzmarin, rogač, maslinovo ulje… Hrono ili beskvasni hleb, svejedno! “Hrono” jer je to “znak prepoznavanja” u poslednje vreme. “Beskvasni” jer mu je to staro ime.
Recept za još jedan hrono hleb možete pogledati OVDE >>>
Mediteranski hrono beskvasni hleb, sastojci:
- 200 g integralnog pšeničnog brašna
- 50 g mlevenog kamuta*
- 30 g mlevenog rogača
- 20 g semenki lana
- 1/2 kašičice soli
- prstohvat mlevenog ruzmarina (ili više po ukusu)
- 1/2 kašičice medicinske sode bikarbone
- 1/2 kašičice vitamina C u prahu
- 320 ml mlake vode
- 1 kašika maslinovog ulja
Mediteranski hrono beskvasni hleb, priprema:
- Sjedinite sve suve sastojke, dodajte tečne i “umesite” hleb mikserom, nastavcima za testo.
- Modlu za hleb, obložite papirom za pečenje i sipajte smesu.
- Uključite rernu na 200 stepeni.
- Dok se rerna greje, neka se hleb odmara.
- Pecite ga u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta.
*Kamut je vrsta pšenice.
Ukoliko ga nemate, možete ga zameniti nekom drugom žitaricom koju ćete samleti u mlinu za kafu ili u nekom drugom aparatu. Žitarica samlevena na ovaj način nema granulaciju brašna već krupniju. Samim tim i vaš hleb ima drugačiju teksuturu. Ukoliko vam sve ovo deluje komplikovano, jednostavno dodajte istu količinu nekog drugog integralog brašna ili mlevene semenke po izboru.
Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>
Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!