Mediteransko pecivo.
Sastojci:
Za testo:
- 320 gr brašna
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 žumance
- 3 kašike maslinovog ulja
- 200 ml mlake vode za premaz
- 3 kašike maslinovog ulja
Za fil:
- seckana pršuta
- svež paradajz
Premaz:
- 1 neumućeno belance za premaz nepečenog peciva
Za posipanje peciva mediteranske suvo začinsko bilje.
Priprema:
- Polovinu brašna staviti u miks posudu. Dodati žumance kvasac, šećer, so, maslinovo ulje.
- Testo zamesiti sa mlakom vodom uz postepeno dodavanje preostalog brašna.
- Testo ostaviti 30 minuta da nadođe.
- Nadošlo testo podeliti na manje loptice pa loptice ostaviti 10 minuta da nadođu.
- Rukama testo oblikovati u duži prutić.
- U tepsiju staviti pek papir pa na pek papir složiti prutiće.
- Oblikovane prutiće premazati sa maslinovim uljem, zatim staviti seckanu pršutu i svež seckan paradajz.
- Posuti sa krupnom morskom soli, dodati malo mediteranskih začina a ivice testa premazati sa neumućenim belancetom.
- Peći 10 minuta na 275 stepeni.
- Prijatno!
Napomena: pecivo poslužiti sa pastom od maslina.
Dijana Popović
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!