Mediteransko pecivo – Dijana Popović

Mediteransko pecivo.

Sastojci:

Za testo:

  • 320 gr brašna
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 žumance
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 200 ml mlake vode za premaz
  • 3 kašike maslinovog ulja

Za fil:

  • seckana pršuta
  • svež paradajz

Premaz:

  • 1 neumućeno belance za premaz nepečenog peciva

Za posipanje peciva mediteranske suvo začinsko bilje.

Mediteransko pecivo - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Mediteransko pecivo – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Priprema:

  • Polovinu brašna staviti u miks posudu. Dodati žumance kvasac, šećer, so, maslinovo ulje.
  • Testo zamesiti sa mlakom vodom uz postepeno dodavanje preostalog brašna.
  • Testo ostaviti 30 minuta da nadođe.
  • Nadošlo testo podeliti na manje loptice pa loptice ostaviti 10 minuta da nadođu.
  • Rukama testo oblikovati u duži prutić.
  • U tepsiju staviti pek papir pa na pek papir složiti prutiće.
  • Oblikovane prutiće premazati sa maslinovim uljem, zatim staviti seckanu pršutu i svež seckan paradajz.
  • Posuti sa krupnom morskom soli, dodati malo mediteranskih začina a ivice testa premazati sa neumućenim belancetom.
  • Peći 10 minuta na 275 stepeni.
  • Prijatno!

Napomena: pecivo poslužiti sa pastom od maslina.

Dijana Popović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Mediteransko pecivo – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.