Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Minestrone supa – Recepti i Kuvar online

0

Minestrone supa – Ovaj recept je osnova za odličnu čorbu od povrća. Možete ga pripremati sa, ili bez testenine, ostaviti povrće u komadima, ili izmiksirati ručnim blenderom, kako god želite. Takođe, možete pripremati uz dodavanje pilećeg ili junećeg bujona, ili bez tih dodataka, zadržavajući posni i vegeterijanski recept.

Minestrone supa - Recepti i Kuvar online
Minestrone supa – Recepti i Kuvar online
Minestrone supa - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Minestrone čorba - Recepti i Kuvar online

Minestrone čorba - Ovaj recept je osnova za odličnu čorbu od povrća. Možete ga pripremati sa, ili bez testenine, ostaviti povrće u komadima, ili izmiksirati ručnim blenderom, kako god želite.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Italijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 20 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 100 gr maslinovo ulje
  • 3 čena beli luk
  • 1 glavica crveni luk
  • 2 komada šargarepa
  • 2 grane mediteranski celer
  • 1 komad tikvica srednje veličine
  • 1 komad praziluk manji
  • 1 limenka paradajz pelat
  • 0,5 limenka crveni pasulj
  • 2 lista kelj manja
  • morska so
  • biber
  • 1,5 litar bujon pileći ili juneći (opciono)
  • 50 gr testenina opciono
  • 5 kašika parmezan opciono
  • origano začin
  • bosiljak začin

Uputstvo za pripremu

  1. Svo povrće dobro operite i iseckajte na kockice srednje veličine. Beli luk i crveni luk, možete iseći na sitnije kockice.
  2. Uzmite veći lonac (oko 5l) i sipajte maslinovo ulje. Zagrejte. Dodajte sveže povrće i ostavite da se dinsta oko 10 minuta. Dodajte oko 1,5 l vode (opciono možete dodati pileći ili juneći bujon). Pustite da provri i kuvajte oko 15 minuta.
  3. Usitnite paradajz pelat i dodajte u čorbu. Dodajte i crveni pasulj iz konzerve. Kuvajte još 10 minuta. Proverite da li je tvrđe povrće kuvano.
  4. Listove kelja isecite na sitne trake. Dodajte kelj i smanjite temperaturu. Opciono dodajte testeninu. Ostavite na vatri još 5 minuta. Posolite i pobiberite po ukusu. Skinite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta.
  5. Služiti toplo. Opciono dodajte parmezan. Ukrasite listovima svežeg posiljka. Po ukusu, dodajte malo maslinovog ulja.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.