Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pečeni jagnjeći but – Recepti i Kuvar online

0

Recept za pečeni jagnjeći but je deo tradicionalne mediteranske kuhinje. Idealno glavno jelo za porodičan ručak vikendom.

Pečeni jagnjeći but - Recepti i Kuvar online
Pečeni jagnjeći but – Recepti i Kuvar online
Pečeni jagnjeći but - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pečeni jagnjeći but – Recepti i Kuvar online

Recept za pečeni jagnjeći but je deo tradicionalne mediteranske kuhinje. Idealno glavno jelo za porodičan ručak vikendom.
Obrok Ručak
Kuhinja Bosanska, Grčka, Internacionalna, Makedonska, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 45 minutes
Termicka obrada 2 hours 30 minutes
Ukupno vreme 3 hours 15 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 4 kg jagnjeći but bez kosti, oko 3-4 kg
  • 2 kašike morska so krupne
  • 2 kašičice biber mleveni
  • 4 čena beli luk 3-4 čena
  • 2 komada ruzmarin svež, 2 grančice
  • 2 kašike senf
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • voda
  • bujon pileći, opciono

Uputstvo za pripremu

  1. Kupite jagnjeći but, i zamolite mesara da odstrani kost. Na mesu napravite nožem zareze širine oko 2 cm i dubine oko 2 cm (špikovanje), da bi začini mogli da prodru dublje u meso. Napravite nekoliko takvih otvora sa svake strane.
  2. Odstranite iglice ruzmarina sa grančice i iseckajte ih na sitno. Beli luk iseckajte na sitno (ili provucite kroz presu za beli luk). U posudi za mešanje, pomešajte so, biber, iseckani ruzmarin, iseckani beli luk i maslinovo ulje.
  3. Jagnjeće meso stavite u sud za pečenje i utrljajte masu začina u meso, posebno u izdubljene otvore. Ostavite jagnjetinu da odstoji premazana začinima, na sobnoj temperaturi oko 30 minuta.
  4. Rernu zagrejte na 200 C. U posudu za pečenje dodajte malo vode (opciono, možete dodati pileći bujon. Pecite 20 minuta. Nakon toga, smanjite temperaturu na 150 C i pecite oko 55 minuta. Povećajte temperaturu na 180 C i pecite oko 20 minuta, da se meso zapeče. Kada menjate temperaturu pečenja, okrenite meso na drugu stranu.
  5. Kad je meso gotovo, ostavite da odstoji 20 minuta, pre sečenja i serviranja.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.