Mirisni ćureći rolat – Suzana Mitić

0

Mirisni ćureći rolat – mirisna i sočna ćuretina. Prija uz ćašu crnog vina.

Mirisni ćureći rolat - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Mirisni ćureći rolat – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Mirisni ćureći rolat - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Mirisni ćureći rolat - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online

Mirisni ćureći rolat - mirisna i sočna ćuretina. Prija uz ćašu crnog vina.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 1 hour 30 minutes
Ukupno vreme 2 hours 20 minutes
Broj osoba 6 osoba

Sastojci

  • 3 komada ćureća karabataka
  • soli po ukusu
  • bibera po ukusu
  • 1 kasika zacinskog bilja
  • 4 kasika maslinovog ulja
  • 150 gr sunkarice
  • 100 gr suve slaninice
  • 2 cena belog luka
  • 4 kasika pavlake
  • 1 kasika senfa
  • 4 komada šargarepe kuvane

za preliv:

  • 150 gr maslinovog ulja
  • 0,5 kasicice mirodjije
  • 0,5 zelenog persuna naseckanog
  • 0,5 kasicice bosiljka

Uputstvo za pripremu

  1. Karabatake otkostiti i skinuti kozicu. Nozem zaseci karabatake ali ne do kraja da bi se dobio veci odrezak. Postupak ponoviti i sa drugim karabatakom. Curece meso staviti u plasticnu kesu i tuckom izlupati blago.Izvaditi iz kese preliti maslinovim uljem,posoliti,pobiberiti,izgnjeciti beli luk i premazati senfom.Meso ostaviti da odstoji 30 minuta.Nakom tog vremena na radnu povrsinu staviti foliju a preko folije marinirano curece meso.Preko mesa poredjati suvu slaninicu,preko slaninice sunkaricu.Sunkaricu premazati pavlakom pa poredjati u dva reda kuvanu sargarepu.Kad kuvate sargarepu dovoljno je do 5 minuta da vri jer ce se i kasnije prilikom pecenja dopeci.Uz pomoc folije urolajte ceo rolat i cvrse zatezite.Postupak ponovite i sa drugim karabatakom.Poredjati ih u plehu,pokrijte folijom i peci na 180 45 minuta.Nakom tog vremena napravite preliv od maslinovog ulja,mirodjije,persuna i bosiljka .Skinite foliju i prelijte rolate.Pojacajte temperaturu na 200 C i povremeno kasikom prelivajte rolate sa vrelim prelivom.Peci jos 30-ak minuta.Ostavite da se dobro rashlade i seci na snite.
  2. Ovako pripremljena curetina je vrlo ukusna,socna i mirisna. Uzivajte u ukusu. Prijatno.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.