Musaka sa zeljem.
Musaka sa zeljem, sastojci:
- 500 g zelja
- 350 g mlevenog mesa
- 1 šolja pirinča
- 2 male glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 manje šargarepe
- 2 jajeta
- 100 ml mleka
- 2 kašike kisele pavlake
- so, biber, suvi biljni začin
- ulje
Musaka sa zeljem, priprema:
- Listove zelja oprati i potopiti u ključalu vodu na 3 minuta.
- Luk očistiti i iseckati. Šargarepu oprati, očistiti i izrendati. Pirinač očistiti i oprati.
- Luk propržiti na malo ulja, dodati šargarepu i meso, mešati dok meso ne promeni boju. Dodati i pirinač i malo soli. Sipati šolju vode i dinstati oko pola sata (po potrebi dodavati još vode). Voda treba skoro skroz da uvri. Staviti začin i biber po ukusu.
- U vatrostalnu posudu staviti red zelja, zatim polovinu fila, opet red zelja, preostali fil i odozgo zelje. Ulupati jaja, dodati mleko i kiselu pavlaku, izmešati i preliti musaku.
- Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
- Kada je musaka zapečena, izvaditi i malo prohladiti. Iseći i poslužiti uz kiselo mleko ili kiselu pavlaku.
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!