Musaka sa zeljem – Jelena Nikolić

Musaka sa zeljem.

Musaka sa zeljem, sastojci:

  • 500 g zelja
  • 350 g mlevenog mesa
  • 1 šolja pirinča
  • 2 male glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 manje šargarepe
  • 2 jajeta
  • 100 ml mleka
  • 2 kašike kisele pavlake
  • so, biber, suvi biljni začin
  • ulje

Musaka sa zeljem, priprema:

  • Listove zelja oprati i potopiti u ključalu vodu na 3 minuta.
  • Luk očistiti i iseckati. Šargarepu oprati, očistiti i izrendati. Pirinač očistiti i oprati.
  • Luk propržiti na malo ulja, dodati šargarepu i meso, mešati dok meso ne promeni boju. Dodati i pirinač i malo soli. Sipati šolju vode i dinstati oko pola sata (po potrebi dodavati još vode). Voda treba skoro skroz da uvri. Staviti začin i biber po ukusu.
  • U vatrostalnu posudu staviti red zelja, zatim polovinu fila, opet red zelja, preostali fil i odozgo zelje. Ulupati jaja, dodati mleko i kiselu pavlaku, izmešati i preliti musaku.
  • Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C.
  • Kada je musaka zapečena, izvaditi i malo prohladiti. Iseći i poslužiti uz kiselo mleko ili kiselu pavlaku.

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Musaka sa zeljem – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.