Omlet sa povrćem - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Omlet sa povrćem - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Omlet sa povrćem – zanimljiv i zdrav doručak za decu a i velike. Možete koristiti koju god hoćete kombinaciju svežeg povrća i zavisno od toga koje koristite, pripremu povrća ćete obaviti zasebno ili dodati direktno u omlet.

Omlet sa povrćem - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Omlet sa povrćem – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Omlet sa povrćem – Ana Vuletić

omlet sa povrcem Ana Vuletic recepti i kuvar online

Zanimljiv i zdrav doručak za decu a i velike. Možete koristiti koju god hoćete kombinaciju svežeg povrća i zavisno od toga koje koristite, pripremu povrća ćete obaviti zasebno ili dodati direktno u omlet.

 • 20 gr kokosovog ulja (masti, ili putera)
 • 1 komad crvena paprika
 • 2 komada mladi luk (sitno iseckan)
 • 0,5 komad šargarepe (naribane)
 • 8 jaja
 • 1 kašika mleka
 • 60 gr sira (naribanog)
 1. Istopite puter, mast ili kokosovo ulje u dubokom tiganju i ubacite povrce (sve osim mladog luka) i proprzite oko 4 minuta dok ne omeksa uz povremeno mesanje. Ocedite povrce i stavite sa strane u foliju kako bi ostalo toplo.

 2. Razbite jaja u dublju posudu i mesajte dok se ne sjedine. Potom dodajte mleko i luk i blago umesajte.

 3. U tiganj u kome ste spremali povrce sipajte pola smese i razlite jaja tako da pokriju ceo tiganj (kao za palacinke). Pecite na srednjoj vatri oko 4 minute i pre nego sto je omlet gotov dodajte pola miksa povrca preko njega, a potom pola kolicine naribanog sira preko povrca.

 4. Mozete sipati na pola strane pa preklopiti ili ga mozete okrenuti kao palacinku zavisno od alata sa kojim raspolazete. Ako nemate dovoljno siroka pomagala da pravilno okrenete omlet, onda vam preporucujem da sipate na pola strane a drugom stranom prekrijete.

  omlet sa povrcem Ana Vuletic recepti i kuvar online

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.