Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Orada u kori od krompira – Recepti i Kuvar online

Recept za oradu u kori od krompira

0

Orada u kori od krompira. Ovaj recept se lako sprema. Zahvaljujući zaštiti od krompira (koja, u stvari, stvara koru oko ribe), riba zadržava svoj sočnost i aromu svih sastojaka.

Naravno, podrazumeva se da za pripremu uvek koristite svežu ribu. Osim orade, za pripremu ovog recepta, možete koristiti i druge vrste ribe, kao što su: brancin, zubatac, itd..

Orada u kori od krompira - Recepti & Kuvar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1
Orada recept – Recepti i Kuvar online
Orada u kori od krompira - Recepti & Kuvar | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1
Štampanje

Orada u kori od krompira – Recepti i Kuvar online

Orada u kori od krompira. Ovaj recept se lako sprema. Zahvaljujući zaštiti krompira (koja, u stvari, stvara koru oko ribe), riba zadržava svoj sočnost i aromu svih sastojaka.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Italijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 filet orada
  • 800 gr beli ili žuti krompir
  • 5 gr majčina dušica
  • 5 gr ruzmarin
  • 5 gr timijan
  • 300 gr čeri paradajz
  • 2 čen beli luk
  • 20 ml maslinovo ulje
  • 10 gr so
  • 5 gr biber

Uputstvo za pripremu

  1. Kupite filete orade. Prosečna porcija (jedan filet) bi trebalo da bude oko 130 gr. Za 4 osobe, trebalo bi uzeti ribu težine od oko 1 kg.
  2. Operite i oljuštite krompir. Uzmite pola količine i narendajte na jako tanke kriške (čips) korišćenjem rendeta.
  3. U sud za pečenje stavite papir za pečenje i podmažite maslinovim uljem.
  4. Napravite marinadu od majčine dušice, ruzmarina, timijana, sitno iseckanog belog luka i maslinovog ulja. Dodajte i so i biber po želji.
  5. Na papiru formirajte "ležaj" od tankih kriški krompira (čips) za svaki filet posebno. Krompir premažite marinadom.
  6. Postavite filete orade na "ležaj" od krompira. Namažite filet marinadom.
  7. Ostatak polovine količine krompira narendajte na tanke rezance. Rezancima od krompira potpuno prekrijte filete orade. Iskoristite ostatak marinade i dobro natopite rezance od krompira.
  8. Čeri paradajz presecite na pola i poredajte oko fileta orade u kori od krompira.
  9. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 190 C, 25-30 minuta. Zadnjih 5 minuta, možete uključiti grejač za roštilj da bi se dobro zapekla gornja strana.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pročitate sve recepte iz kategorije Jela od ribe, kliknite na link: JELA OD RIBE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.