Oslić pečen u rerni - Recepti i Kuvar online - Pixabay
Oslić pečen u rerni - Recepti i Kuvar online - Pixabay

Oslić pečen u rerni sa limunom i belim sosom od majoneza (i/ili pirinač za prilog).

Oslić pečen u rerni - Recepti i Kuvar online
Oslić pečen u rerni – Recepti i Kuvar online

Oslić pečen u rerni – Recepti i Kuvar online

sole 996292 640

Oslić pečen u rerni sa limunom i belim sosom od majoneza (i/ili pirinač za prilog).

  • 4 fileta oslića
  • biber (po ukusu)
  • so (po ukusu)
  • 1 kašika mešavina začina (za ribu)
  • 1 komad limun (iseckan na kolutove)
  • 0,25 šolja majoneza
  • 0,5 čaša kisele pavlake
  • 1 gr beli luk u prahu
  • 1 kašičica sok od limuna
  • 2 kašičice mirođije (sveže, sitno seckane)
  • maslinovo ulje
  1. Zagrejte rernu na 175 C. Posudu za pečenje blago premažite maslinovim uljem.
  2. Začinite filete oslića sa biberom, solju i mešavinom začina, sa obe strane. Stavite par kapi maslinovog ulja, sa obe strane fileta. Poređajte filete u posudu za pečenje. Preko fileta stavite kolutove limuna (obično se stavlja po 2 koluta na jedan filet).
  3. Pecite filete oslića 15-20 minuta, ili dok se meso oslića ne odvaja lako viljuškom.
  4. Dok se fileti oslića peku, u posudi za mešanje pomešajte, majonez, kiselu pavlaku, beli luk u prahu, mirođiju i par kapi maslinovog ulja. Dobro promešajte da se masa izjednači.
  5. Pečene filete oslića služite tople, uz beli sos od majoneza, a kao prilog možete poslužiti pirinač. Prijatno!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!