Oslić pečen u rerni sa limunom i belim sosom od majoneza (i/ili pirinač za prilog).
Oslić pečen u rerni – Recepti i Kuvar online
Oslić pečen u rerni sa limunom i belim sosom od majoneza (i/ili pirinač za prilog).
- 4 fileta oslića
- biber (po ukusu)
- so (po ukusu)
- 1 kašika mešavina začina (za ribu)
- 1 komad limun (iseckan na kolutove)
- 0,25 šolja majoneza
- 0,5 čaša kisele pavlake
- 1 gr beli luk u prahu
- 1 kašičica sok od limuna
- 2 kašičice mirođije (sveže, sitno seckane)
- maslinovo ulje
- Zagrejte rernu na 175 C. Posudu za pečenje blago premažite maslinovim uljem.
- Začinite filete oslića sa biberom, solju i mešavinom začina, sa obe strane. Stavite par kapi maslinovog ulja, sa obe strane fileta. Poređajte filete u posudu za pečenje. Preko fileta stavite kolutove limuna (obično se stavlja po 2 koluta na jedan filet).
- Pecite filete oslića 15-20 minuta, ili dok se meso oslića ne odvaja lako viljuškom.
- Dok se fileti oslića peku, u posudi za mešanje pomešajte, majonez, kiselu pavlaku, beli luk u prahu, mirođiju i par kapi maslinovog ulja. Dobro promešajte da se masa izjednači.
- Pečene filete oslića služite tople, uz beli sos od majoneza, a kao prilog možete poslužiti pirinač. Prijatno!
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!