Pamuk pogača – Vesna Pavlović

Pamuk pogača.

Pamuk pogača, sastojci:

Za testo:

  • 100 ml mleka,
  • 100 ml vode,
  • 100 ml ulja,
  • 20 g svežeg kvasca,
  • 1 belance,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1/2 kašičice soli,
  • 600 g brašna.

Za premazivanje:

  • 1 žumance,
  • 1 kašika ulja.

Pamuk pogača, priprema:

  • U dublju posudu uliti mlako mleko, dodati mlaku vodu, izmrvljen kvasac, šećer i izmešati. Zatim dodati ulje, belance, malo brašna, posoliti i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
  • Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u krug.
  • Staviti u tepsiju obloženu pek-papirom.
  • Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
  • Testo izbockati viljuškom.
  • Žumance razmutiti sa uljem, pa premazati testo.
  • Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
  • Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Napomena: ovo je tradicionalna pogača, mekana i ukusna. Obogatiće vašu trpezu.

Vreme pripreme: 100 minuta
Broj porcija: 4
Težina pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo

Vesna Pavlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.