Pamuk pogača.
Pamuk pogača, sastojci:
Za testo:
- 100 ml mleka,
- 100 ml vode,
- 100 ml ulja,
- 20 g svežeg kvasca,
- 1 belance,
- 1 kašičica šećera,
- 1/2 kašičice soli,
- 600 g brašna.
Za premazivanje:
- 1 žumance,
- 1 kašika ulja.
Pamuk pogača, priprema:
- U dublju posudu uliti mlako mleko, dodati mlaku vodu, izmrvljen kvasac, šećer i izmešati. Zatim dodati ulje, belance, malo brašna, posoliti i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
- Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razviti u krug.
- Staviti u tepsiju obloženu pek-papirom.
- Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta.
- Testo izbockati viljuškom.
- Žumance razmutiti sa uljem, pa premazati testo.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
- Gotovu pogaču izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
Napomena: ovo je tradicionalna pogača, mekana i ukusna. Obogatiće vašu trpezu.
Vreme pripreme: 100 minuta
Broj porcija: 4
Težina pripreme: lako se priprema
Mrsno jelo
Vesna Pavlović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!