Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Paprike sa kajmakom i sirom – Recepti i Kuvar online

0

Paprike sa kajmakom i sirom, ovo je naš recept za pripremu ovog jela, za prave sladokusce.

Paprike sa kajmakom i sirom - Recepti i Kuvar online
Paprike sa kajmakom i sirom – Recepti i Kuvar online
Paprike sa kajmakom i sirom - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Paprike sa kajmakom i sirom – Recepti i Kuvar online

Paprike sa kajmakom i sirom, ovo je naš recept za pripremu ovog jela, za prave sladokusce.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Grčka, Makedonska, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 10 komada paprika babura
  • 205 gr ovčiji sir
  • 200 gr kajmak
  • 3 komada jaja
  • so
  • 1 veza peršun
  • aleva paprika po ukusu
  • maslinovo ulje po ukusu

Uputstvo za pripremu

  1. Papriku oprati i pažljivo odstraniti peteljku i seme. Iznutra papriku malo posoliti.
  2. U sudu za mešanje, umutiti jaja. Sir dobro ispasirati viljuškom i dodati u masu jaja. Dodati kajmak. Peršun iseckati na sitno i dodati masi. Malo kajmaka ostaviti za kasnije.
  3. Očišćene paprike napuniti masom jaja, sira i kajmaka.
  4. U podmazan sud za pečenje naslagati napunjene paprike. Preliti ih sa malo maslinovog ulja i ostaviti komade kajmaka preko. Po ukusu, možete dodati preko i malo aleve paprike.
  5. Zagrejati rernu na 170 C, i peći oko 30-40 minuta.
  6. Paprike služiti tople, ukrašene svežim listovima peršuna, uz neku sezonsku salatu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.