Pasta Primavera

Pasta Primavera – veoma jednostavan recept za koji vam je potrebno jako malo vremena. Ukusan i intrigantan.

Pasta Primavera - Recepti i Kuvar online
Pasta Primavera – Recepti i Kuvar online

Pasta Primavera – Recepti i Kuvar online

Pasta Primavera – veoma jednostavan recept za koji vam je potrebno jako malo vremena. Ukusan i intrigantan.

  • 1 veza bosiljka
  • 3 šolje pilećeg bujona
  • 0,5 šolje maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 500 gr testenine
  • 1 komad praziluk (beli deo, i početak zelenog, seckan)
  • 1 komad mladog luka (seckan)
  • 2 komada ljute papričice (odstranjene semenke, seckane)
  • 2 prstohvata morske soli
  • 2 komada tikvice (seckane na kockice)
  • 1 šolja graska (očišćen)
  • 1 veza špargle (iseckana)
  • 0,5 šolja parmezana
  1. Napunite veći lonac vodom, dodajte malo soli i pustite da proključa. Zaronite bosiljak u ključalu vodu oko 2 sekunde, pa ga stavite odmah pod hladnu vodu. Odvojte listove bosiljka od stabljike.
  2. U blender ubacite listove bosiljka, 1 šolju pilećeg bujona, 1/2 šolje maslinovog ulja, beli luk i procesirajte dok se masa ne izjednači.
  3. U lonac sa ključalom vodom ubacite testeninu i skuvajte dopola oko 8 minuta. Ocedite.
  4. Zagrejte veći tiganj na srednjoj temperaturi sa 2 kašike maslinovog ulja, dodajte praziluk, mladi luk, dinstajte 5 minuta. Dodajte ljutu papriku i so i dinstajte još oko 5 minuta.
  5. Pojačajte temeperaturu, dodajte 2 šolje pilećeg bujona, tikvice i grašak. Dinstajte 5 minuta. Dodajte šparglu i dinstajte još oko 3 minuta.
  6. Dodajte smesu iz blendera i dinstajte još oko 1 minut. Sklonite sa vatre.
  7. Stavite testeninu u veći sud i prelijte masom iz tiganja. Dobro promešajte. Pospite rendanim parmezanom. Poklopite poklopcem ili aluminjumskom folijom na 5 minuta pre nego servirate, da bi testenina upila sokove i arome. Promešajte pre serviranja. Prijatno.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.