Pečena paprika u heljdi.
Pečena paprika u heljdi – Jadranka Blažić
Pečena paprika u heljdi.
- 6 komada paprika (pecenih i zacinjenih)
- 100 ml belanca
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 ml kiselog mleka
- 150 ml bademovo mleko
- 4 kasike heljdinog brasna (200gr)
- 100 gr brašna (nekog svetlijeg)
- 20 komada maslina (iseckanih)
- 1 kasicica himalajske soli
- 1 kesice prašak za pecivo
- Ja sam radila u tepsiji dimenzija 20x20cm. Stavljala sam u dva reda papriku. Paprika je ispecena, ociscena i zacinjena kao za salatu. Presekla sam ih na pola i uvaljala u svetlo brasno.
- Od ostalih sastojaka, (osim maslina) sam napravila testo dosta gusce nego za palacinke i ostavila malo da odstoji jer brasno od heljde dosta upija tecnost. Morala sam da dodam jos malo bademovog mleka jer se bas bilo zgusnulo.
- Tepsiju sam namazala sa uljem i u tankom sloju usula testo. Preko testa sam poredjala papriku koja je uvaljana u svetlije brasno. Preko paprike sam posula naseckane masline, a preko njih polovinu testa, zatim poredjala paprike, zalila sa ostatkom testa i odozgo poredjala drugu polovinu maslina.
- Pekla sam u zagrejanoj rerni na 220C/40′
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Saveti, kliknite na link: SAVETI. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!