Pečena piletina s bundevom – Dana Drobnjak

Pečena piletina s bundevom – ukusno i zdravo.

Pečena piletina s bundevom - Dana Drobnjak - Recepti i Kuvar online
Pečena piletina s bundevom – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Dana Drobnjak, blog Danina Kuhinja >>>

Pečena piletina s bundevom – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online

Pečena piletina s bundevom – ukusno i zdravo.

  • 500 gr belog pilećeg mesa (seckanog na štapiće)
  • 700 gr bundeve (seckane na kocke)
  • 1 kašika meda
  • 3 kašike vode
  • 2 zrna karanfilića (zdrobljena)
  • 1 čen belog luka (pasiranog)
  • 0,5 kašičice djumbira (u prahu)
  • 0,5 kašičice ruzmarina (suvog)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so
  • biber (mleveni)
  1. Belo pileće meso iseći na štapiće posoliti i pobiberiti.
    Bundevu oguliti i iseći na kocke i posoliti.
    U posudu staviti jabukovo sirće, vodu, med, ruzmarin, djumbir, pasiran čen belog luka, ulje, zdrobljeni karanfilić ( zdrobiti čekićem za meso), staviti na vatru da proključa.
    Pomešati skupa piletinu i bundevu, preliti sa toplom smesom izmešati i ostaviti da stane 30 minuta na hladnom mestu.
  2. Staviti u posudu za pečenje podmazanu uljem i peći na 200 stepeni 40 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pečena piletina s bundevom – Dana Drobnjak

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.