Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem – Recepti i Kuvar online

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem, je recept koji se lako priprema. Zubatac je jedna od najplemenitijih i najtraženijih riba Mediterana.

Ovaj recept može biti poslužen kao glavno jelo za ručak, ili kao večera. Služiti toplo, prelivenom sokom, u kome se zubatac pekao.

Pečeni zubatac - Recepti i Kuvar online
Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem – Recepti i kuvar online

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem – Recepti & Kuvar

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem, je recept koji se lako priprema. Zubatac je jedna od najplemenitijih i najtraženijih riba Mediterana.

  • 1 kg zubatac (može i lubin)
  • 1 komad ruzmarin (grančica)
  • 1 komad peršun (vezica)
  • 1 komad žalfija (grančica)
  • 1 komad crni luk (manja glavica)
  • 1 kašika prezle ((hlebne mrvice))
  • 1 kašika parmezan (narendani)
  • 30 gr maslinovo ulje
  • so
  1. Zubatac očistite i operite. Ostavite da se dobro ocedi na papirnom ubrusu.
  2. Priprema nadeva: u sudu za mešanje, iseckati peršun, luk, 3 – 4 lista žalfije, ruzmarin. Dodati prezle, rendani parmezan, malo soli (po ukusu) i kašiku maslinovog ulja.
  3. Uzeti 2/3 mase za nadev i nadenuti zubatac. Zubatac stavite u sud za pečenje, pa onda, ostatak mase sipajte preko njega.
  4. Zagrejte rernu na 175 C. Stavite na zubatac još preostalog ruzmarina, nekoliko listova žalfije i 2 – 3 kašike maslinovog ulja. Pecite oko 1 sat. Tokom pečenja, često ga prelivajte sokom od pečenja. Kada zubatac bude gotov, kožica će postati smeđa. Služite toplo, preliveno sokom u kome se pekao. Možete ukrasiti limunom i svežim peršunovim lišćem.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.