Pečeni zubatac - Recepti i Kuvar online
Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem - Recepti i kuvar online

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem, je recept koji se lako priprema. Zubatac je jedna od najplemenitijih i najtraženijih riba Mediterana.

Ovaj recept može biti poslužen kao glavno jelo za ručak, ili kao večera. Služiti toplo, prelivenom sokom, u kome se zubatac pekao.

Pečeni zubatac - Recepti i Kuvar online
Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem – Recepti i kuvar online

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem – Recepti & Kuvar

recepti i kuvar peceni zubatac sa aromaticnim biljem

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem, je recept koji se lako priprema. Zubatac je jedna od najplemenitijih i najtraženijih riba Mediterana.

 • 1 kg zubatac (može i lubin)
 • 1 komad ruzmarin (grančica)
 • 1 komad peršun (vezica)
 • 1 komad žalfija (grančica)
 • 1 komad crni luk (manja glavica)
 • 1 kašika prezle ((hlebne mrvice))
 • 1 kašika parmezan (narendani)
 • 30 gr maslinovo ulje
 • so
 1. Zubatac očistite i operite. Ostavite da se dobro ocedi na papirnom ubrusu.
 2. Priprema nadeva: u sudu za mešanje, iseckati peršun, luk, 3 – 4 lista žalfije, ruzmarin. Dodati prezle, rendani parmezan, malo soli (po ukusu) i kašiku maslinovog ulja.
 3. Uzeti 2/3 mase za nadev i nadenuti zubatac. Zubatac stavite u sud za pečenje, pa onda, ostatak mase sipajte preko njega.
 4. Zagrejte rernu na 175 C. Stavite na zubatac još preostalog ruzmarina, nekoliko listova žalfije i 2 – 3 kašike maslinovog ulja. Pecite oko 1 sat. Tokom pečenja, često ga prelivajte sokom od pečenja. Kada zubatac bude gotov, kožica će postati smeđa. Služite toplo, preliveno sokom u kome se pekao. Možete ukrasiti limunom i svežim peršunovim lišćem.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!