Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem – Recepti i Kuvar online

0

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem, je recept koji se lako priprema. Zubatac je jedna od najplemenitijih i najtraženijih riba Mediterana.

Ovaj recept može biti poslužen kao glavno jelo za ručak, ili kao večera. Služiti toplo, prelivenom sokom, u kome se zubatac pekao.

Pečeni zubatac - Recepti i Kuvar online
Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem – Recepti i kuvar online
Pečeni zubatac - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem – Recepti & Kuvar

Pečeni zubatac sa aromatičnim biljem, je recept koji se lako priprema. Zubatac je jedna od najplemenitijih i najtraženijih riba Mediterana.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Bosanska, Grčka, Internacionalna, Italijanska, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 15 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 kg zubatac može i lubin
  • 1 komad ruzmarin grančica
  • 1 komad peršun vezica
  • 1 komad žalfija grančica
  • 1 komad crni luk manja glavica
  • 1 kašika prezle (hlebne mrvice)
  • 1 kašika parmezan narendani
  • 30 gr maslinovo ulje
  • so

Uputstvo za pripremu

  1. Zubatac očistite i operite. Ostavite da se dobro ocedi na papirnom ubrusu.
  2. Priprema nadeva: u sudu za mešanje, iseckati peršun, luk, 3 - 4 lista žalfije, ruzmarin. Dodati prezle, rendani parmezan, malo soli (po ukusu) i kašiku maslinovog ulja.
  3. Uzeti 2/3 mase za nadev i nadenuti zubatac. Zubatac stavite u sud za pečenje, pa onda, ostatak mase sipajte preko njega.
  4. Zagrejte rernu na 175 C. Stavite na zubatac još preostalog ruzmarina, nekoliko listova žalfije i 2 - 3 kašike maslinovog ulja. Pecite oko 1 sat. Tokom pečenja, često ga prelivajte sokom od pečenja. Kada zubatac bude gotov, kožica će postati smeđa. Služite toplo, preliveno sokom u kome se pekao. Možete ukrasiti limunom i svežim peršunovim lišćem.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od ribe, kliknite na link: JELA OD RIBE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.