Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Pečeno pile sa ruzmarinom i limunom – Recepti i Kuvar online

0

Pečeno pile sa ruzmarinom – ovaj recept se lako sprema, i predstavlja elegantan obrok, kako za ručak, tako i za večeru.

Pečeno pile sa ruzmarinom - Recepti i Kuvar online
Pečeno pile sa ruzmarinom i limunom – Recepti i kuvar online
Pečeno pile sa ruzmarinom - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pečeno pile sa ruzmarinom i limunom – Recepti i Kuvar online

Pečeno pile sa ruzmarinom - ovaj recept se lako sprema, i predstavlja elegantan obrok, kako za ručak, tako i za večeru.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Italijanska, Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 1 hour
Termicka obrada 1 hour 15 minutes
Ukupno vreme 2 hours 15 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1,5 kg pile celo, vrat i iznutrice moraju biti uklonjeni iz unutrašnjosti
  • so
  • biber sveže mleveni
  • 1 komad limun srednje veličine, iseći na kriške
  • 2 komada ruzmarin grančice
  • 1/4 šolja maslinovo ulje
  • 4 kašike puter
  • 1/2 kašičica soja sos
  • 4 čen beli luk

Uputstvo za pripremu

  1. Celo pile operite i dobro osušite papirnim ubrusom. Spoljašnjost i unutrašnjost dobro posolite i pospite sveže mlevenim biberom. Stavite u odgovarajući sud, poklopite, i ostavite minimum 1 sat u frižideru. Ako imate vremena, ostavite pile u frižideru preko noći.
  2. Uključite rernu na 200 C, i zagrejte. Pile izvadite da malo odstoji na sobnoj temperaturi.
  3. Ruzmarin operite i odvojite lišće od grančice. Trebalo bi da imate 1 kašiku lišća od ruzmarina. U tiganj uspite maslinovo ulje i zagrejte. Dodajte pola lišća od ruzmarina, 2 čena sitno iseckanog belog luka, buter i soja sos, i pržite dok beli luk ne dobije zlatnu boju - oko 4 minuta.
  4. Preostali beli luk, sitno iseckan, kao i preostalo lišće od ruzmarina, ubacite u unutrašnjost pileta.
  5. Pile stavite u sud za pečenje. Prelijte ga smesom iz tiganja. Kriške limuna poređajte oko pileta. Svakih 15 minuta, prelivajte pile sa sokom od pečenja. Pecite 60-75 minuta, dok pile lepo ne porumeni.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.