Pečurke sa plavim patlidžanom – Dragica Kovačević

Pečurke sa plavim patlidžanom.

Pečurke sa plavim patlidžanom - Dragica Kovačević - Recepti i Kuvar online
Pečurke sa plavim patlidžanom – Dragica Kovačević – Recepti i Kuvar online

Pečurke sa plavim patlidžanom – Dragica Kovačević – Recepti i Kuvar online

Pečurke sa plavim patlidžanom.

  • 1 komad plavi patlidžan
  • 150 g šampinjona (krupno sečenih)
  • peršun
  • 20 gr bosiljka
  • 1 kašika suvog grožđa
  • so
  • biber
  • muskantni oraščić
  • mirođija
  1. Plavi pantljidzan operite i prepolovite. Jedan deo iseci na kolutove a drugi ocistiti tj izvaditi mesnati deo. Kolutove posoliti i ostaviti da malo stoje kako bi so ubila gorcinu.
  2. Nakon toga ih prokuvati u kipucoj vodi, ocediti pa premazati uljem i staviti u rernu da se pece.
  3. Pecurke krupno iseci i proprziti na zagrejanom ulje.
  4. Dodajte im mesnati deo patlidžana, bosiljak, so , biber, muskantni orascic , persun i suvo grozdje.
  5. Krčkajte jos koji minut i onda masom nadenite pecene kolutove patlidžana.
  6. Potom pospite mirodjijom.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pečurke sa plavim patlidžanom – Dragica Kovačević

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.