Pekarska keleraba – Boba Vlajsavljević

Pekarska keleraba.

Pekarska keleraba - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online
Pekarska keleraba – Boba Vlajsavljević – Recepti i Kuvar online

Pekarska keleraba – Boba Vlajsavljević – Recepti i Kuvar online

Pekarska keleraba.

  • 1 komad keleraba (velika)
  • 1 komad crvenog luka (velika glavica)
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • tucana ljuta paprika
  • slatka crvena mlevena paprika
  • 1 kašičica masti (puna kašičica)
  1. Kelerabu očistiti pa iseći kao krompir, staviti u šerpicu, naliti vodom malo posoliti i bariti nekih petnaestak minuta, ako je mlada keleraba kao što je moja bila.
  2. Ocediti, ali nemojte svu vodu baciti, ostavite 2dcl vode u kojoj se kuvala, dodajte so, biber, malo začina za jela ako koristite, ljutu i slatku papriku, luk iseckan na kockice i jednu malu kašičicu punu masti koju ćete rasporediti na nekoliko mesta.
  3. Sve izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko pola sata. Luk će se istopiti, keleraba omekšati i upiti začine.
  4. Topi se u ustima .

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pekarska keleraba – Boba Vlajsavljević

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.