Pekarska keleraba – Boba Vlajsavljević

0

Pekarska keleraba.

Pekarska keleraba - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online
Pekarska keleraba – Boba Vlajsavljević – Recepti i Kuvar online
Pekarska keleraba - Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Pekarska keleraba – Boba Vlajsavljević - Recepti i Kuvar online

Pekarska keleraba.
Obrok Ručak
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 50 minutes
Broj osoba 1 osoba

Sastojci

  • 1 komad keleraba velika
  • 1 komad crvenog luka velika glavica
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • tucana ljuta paprika
  • slatka crvena mlevena paprika
  • 1 kašičica masti puna kašičica

Uputstvo za pripremu

  1. Kelerabu očistiti pa iseći kao krompir, staviti u šerpicu, naliti vodom malo posoliti i bariti nekih petnaestak minuta, ako je mlada keleraba kao što je moja bila.
  2. Ocediti, ali nemojte svu vodu baciti, ostavite 2dcl vode u kojoj se kuvala, dodajte so, biber, malo začina za jela ako koristite, ljutu i slatku papriku, luk iseckan na kockice i jednu malu kašičicu punu masti koju ćete rasporediti na nekoliko mesta.
  3. Sve izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko pola sata. Luk će se istopiti, keleraba omekšati i upiti začine.
  4. Topi se u ustima .

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.