Pekarska keleraba.
Pekarska keleraba – Boba Vlajsavljević – Recepti i Kuvar online
Pekarska keleraba.
- 1 komad keleraba (velika)
- 1 komad crvenog luka (velika glavica)
- so
- biber
- suvi biljni začin
- tucana ljuta paprika
- slatka crvena mlevena paprika
- 1 kašičica masti (puna kašičica)
- Kelerabu očistiti pa iseći kao krompir, staviti u šerpicu, naliti vodom malo posoliti i bariti nekih petnaestak minuta, ako je mlada keleraba kao što je moja bila.
- Ocediti, ali nemojte svu vodu baciti, ostavite 2dcl vode u kojoj se kuvala, dodajte so, biber, malo začina za jela ako koristite, ljutu i slatku papriku, luk iseckan na kockice i jednu malu kašičicu punu masti koju ćete rasporediti na nekoliko mesta.
- Sve izmešajte i stavite u zagrejanu rernu da se peče oko pola sata. Luk će se istopiti, keleraba omekšati i upiti začine.
- Topi se u ustima .
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!