Pihtije – Danijela Žikić

Pihtije.

Pihtije, sastojci:

  • 2 očišćene svinjske nogice
  • 1 očišćeno svinjsko uvo
  • 1/2 očišćene teleće noge
  • 5 l vode
  • 10 zrna bibera
  • 4 lista lovora
  • 1 kašika soli
  • 1 glavica očišćenog belog luka

Pihtije, priprema:

  • Nogice i uvo lepo oprati u nekoliko voda. Staviti u ekspres lonac, naliti vodu. Dodati biber i lovor. Kuvati oko 2 h na srednjoj temperaturi.
  • Nakon toga lonac skloniti sa ringle. Da ispari višak vode. Otvoriti izvaditi i očistiti nogice od kostiju. Meso vratiti u vodu u kojoj se kuvalo. Posoliti i zmešati. Pihtije naliti u tepsiju. Beli luk usitniti presom za beli luk i posipati preko pihtija.
  • Ohladiti na sobnoj temperaturi, zatim staviti u frižider. Kad se stegnu, seći na kocke.
  • Posuti alevom paprikom i služiti!

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Posne grilijaš oblande

Tražite recept za savršene posne grilijaš oblande? Otkrijte bakinu tajnu za hrskavu čaroliju od karamela i oraha koja se topi u ustima. Lako i brzo!

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.