Pihtije.
Pihtije, sastojci:
- 2 očišćene svinjske nogice
- 1 očišćeno svinjsko uvo
- 1/2 očišćene teleće noge
- 5 l vode
- 10 zrna bibera
- 4 lista lovora
- 1 kašika soli
- 1 glavica očišćenog belog luka
Pihtije, priprema:
- Nogice i uvo lepo oprati u nekoliko voda. Staviti u ekspres lonac, naliti vodu. Dodati biber i lovor. Kuvati oko 2 h na srednjoj temperaturi.
- Nakon toga lonac skloniti sa ringle. Da ispari višak vode. Otvoriti izvaditi i očistiti nogice od kostiju. Meso vratiti u vodu u kojoj se kuvalo. Posoliti i zmešati. Pihtije naliti u tepsiju. Beli luk usitniti presom za beli luk i posipati preko pihtija.
- Ohladiti na sobnoj temperaturi, zatim staviti u frižider. Kad se stegnu, seći na kocke.
- Posuti alevom paprikom i služiti!
Danijela Žikić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!