Pihtije.
Pithijte, sastojci:
- 2 teleće kolenice
- 2 teleće podlaktice
- po ukusu biber
- po ukusu peršun
- 1 kašika suvog biljnog začina
- po ukusu vlašac
- 1 kašika mešavine začinskog bilja
- 2 kesice želatina
- 1 glavica belog luka
- 2 veče glavice crnog luka
- 1/2 kašičice sečuan bibera
- 1/2 kašičice šarenog bibera
Pihtije, priprema:
- Kolenice i podlaktice oprati.
- Staviti u veću šerpu dodati očišćene glavice crnog luka. Sipati dosta vode i 2 kašike soli. Staviti na ringlu i kad provri smanjiti temperaturu ringle i krčkati dok se meso ne odvoji od kosti.
- Procediti.
- Vodu u kojoj se meso krčkalo vratiti na mlaku ringlu
- 2 kesice želatina napraviti po uputstvu sa kesice.
- Dok želatin bubri pripremiti meso.
- Meso iseckati na krupnije komade.
- Dodati začine, pa promešati, a meso složiti u manju dublju tepsiju.
- Kad je želatin nabubrio staviti ga u vodu u kojoj se meso krčkalo. Promešati, pa kad se rastopi preliti preko mesa.
- Viljuškom meso fino poravnati. Malo protresti tepsiju.
- Ostaviti da se ohladi.
- Seći sutradan.
- Pihtije se savršeno seku jer se želatin fino stegao.
- Po želji, pihtije posuti ljutom začinskom paprikom i sitno seckanim belim lukom.
- Prijatno.
Dijana Popović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!