Pihtije - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Pihtije - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online

Pihtije.

Pithijte, sastojci:

  • 2 teleće kolenice
  • 2 teleće podlaktice
  • po ukusu biber
  • po ukusu peršun
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • po ukusu vlašac
  • 1 kašika mešavine začinskog bilja
  • 2 kesice želatina
  • 1 glavica belog luka
  • 2 veče glavice crnog luka
  • 1/2 kašičice sečuan bibera
  • 1/2 kašičice šarenog bibera

Pihtije, priprema:

  • Kolenice i podlaktice oprati.
  • Staviti u veću šerpu dodati očišćene glavice crnog luka. Sipati dosta vode i 2 kašike soli. Staviti na ringlu i kad provri smanjiti temperaturu ringle i krčkati dok se meso ne odvoji od kosti.
  • Procediti.
  • Vodu u kojoj se meso krčkalo vratiti na mlaku ringlu
  • 2 kesice želatina napraviti po uputstvu sa kesice.
  • Dok želatin bubri pripremiti meso.
  • Meso iseckati na krupnije komade.
  • Dodati začine, pa promešati, a meso složiti u manju dublju tepsiju.
  • Kad je želatin nabubrio staviti ga u vodu u kojoj se meso krčkalo. Promešati, pa kad se rastopi preliti preko mesa.
  • Viljuškom meso fino poravnati. Malo protresti tepsiju.
  • Ostaviti da se ohladi.
  • Seći sutradan.
  • Pihtije se savršeno seku jer se želatin fino stegao.
  • Po želji, pihtije posuti ljutom začinskom paprikom i sitno seckanim belim lukom.
  • Prijatno.

Dijana Popović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!