Piletina ala Maka – Ana Vuletić

0

Piletina ala Maka – ako neko voli da se igra po kuhinji i smišlja recepte i kombinuje sastojke, onda je to moja mama. Ovo je samo jedan u nizu njenih recepata.

Piletina a la Maka - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Piletina a la Maka – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online
Piletina a la Maka - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina ala Maka – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Piletina ala Maka - ako neko voli da se igra po kuhinji i smišlja recepte i kombinuje sastojke, onda je to moja mama. Ovo je samo jedan u nizu njenih recepata.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Internacionalna, Italijanska
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 20 minutes
Broj osoba 2 osobe

Sastojci

  • 300 gr testenine fusile
  • 1 pakovanje mešavina povrća mediteranska - smrznuti paket
  • 300 gr belog pilećeg mesa
  • 50 gr dimljene slanine
  • 20 gr masti
  • 3 kašičice soja sos
  • 3 kašičice aceto balzamiko
  • so
  • biber
  • 1 prstohvat tarragon ili ruzmarin
  • 2 dcl vode
  • 5 dcl maslinovog ulja

Uputstvo za pripremu

  1. Staviti vodu da provri u dublju šerpu i ubaciti fusile da se kuvaju sa malo soli i maslinovog ulja - potrebno vreme da se lepo skuvaju je oko 15 minuta.
  2. Dok se fusile kuvaju, iseckati slaninu na sitne kockice. Iseckati belo pileće meso na sitne kockice.
  3. U vok ili dublji tiganj staviti mast i maslinovo ulje da se malo zagreju, ubaciti slaninu i čim krene da "crvči" ubaciti pileće belo meso. Propržiti kratko, da belo meso porumeni - stalno mešati. Vreme prženja oko 5 min u vrućoj masnoći. Pre nego što sklonite sa vatre, ubaciti balzamiko i soja sos, tarragon ili ruzmarin, promešati i skloniti sa vatre. Izvaditi meso i slaninu sa masnoćom u neku činiju.
  4. U isti tiganj staviti smrznutu mediteransku mešavinu i čašu vode. Dodati malo soli. Pustiti da se krčka dok voda ne ispari, pa ostaviti još oko 2 minuta, uz stalno mešanje, da se blago prži i dodati malo mlevenog bibera.
  5. Testo je pri kraju. Sada meso i povrće pomešati u posudi.
  6. Ocediti testeninu i presuti u činju za serviranje. Preko toga sipati mešavinu mesa i povrća i blago promešati.
  7. Ukrasiti po želji. Ja sam koristila mlade šargarepice i žutu kuvanu šargarepu i grašak.
    Piletina a la Maka - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.