Piletina i slatki kupus iz kese za pečenje – ovo je super.
Piletina i slatki kupus iz kese za pečenje – Dana Drobnjak – Recepti i Kuvar online
Piletina i slatki kupus iz kese za pečenje – ovo je super.
- 2 komada batak i karabatak
- 1 kg slatkog kupusa
- 1 komad crnog luka
- 1 komad šargarepa
- 1 komad paradajz
- 1 komad zelena paprika
- 3 čena belog luka (2-3 čena)
- 1 kašika peršuna (seckanog)
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašika mlevene crvene paprike
- so
- biber (mleveni)
- 3 kašike ulja
- 4 kašike jabukovog sirćeta
- Batake i karabatake istrljati sa soli i mlevenim biberom.
- U posudu staviti seckan kupus na kockice, sitno seckan crni i beli luk, šargarepa na kockice, paradajz oguljen i iseckan na kockice, paprika sečena na kockice.
- Dodati so, mleveni biber, mleveni kim, seckani peršun, crvenu mlevenu papriku, 3 kašike ulja i 4 kašike jabukovog sirćeta.
- Sve dobro izmešati staviti u kesu za pečenje, dodati batake i karabatake, zatvoriti kesu trakom za zavezivanje ( dodje uz kesu), protresti kesu da meso dodje po vrhu kupusa, staviti u kalup za pečenje.
- Na 2-3 mesta kesu na vrhu bocnuti nožem i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 1 sat dok piletina ne požuti a kupus ne bude mekan.
- Kad se ispeče pažljivo iseći kesu da se ne izgorite od pare i staviti u posudu za serviranje.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!