Piletina sa senfom i susamom – Ovaj recept servira obrok za 3 osobe, vrlo lak za pripremu, pritom veoma ukusan.
Pileće meso je zdravija opcija od ostalih vrsta mesa: sadrži optimalnu količinu belančevina, lako je svarljiva i ima visoku biološku vrednost.
Susam ili sezam potiče iz tropske Azije i Južne Afrike. To je jednogodišnja biljka i u 3-5 mjeseci uzgoja dostigne visinu do 2 metra. Plod su čaure, koje sadrže veliku količinu semena.
Gaji se radi semena najviše u Kini, Indiji, Sudanu i u još nekim zemljama. Seme sadrži 45-60% ulja koji se upotrebljava za kuvanje, salate i za proizvodnju margarina. Seme je, takođe, bogato proteinima i važi za omiljenu namirnicu u orijentalnim i severnoafričkim zemljama. Upotrebljava se u pekarstvu za posipanje peciva.
Kombinacijom ova dva glavna sastojka (uz dodatak malo senfa), dobija se izuzetno hranljiva i interesantna kombinacija za ručak na brzinu, koja se sprema vrlo brzo.
Piletina sa senfom i susamom – Servirajte piletinu uz prilog po želji (krompir, pirinač itd.)
Piletina sa senfom i susamom – Recepti i Kuvar online
Piletina sa senfom i susamom – Ovaj recept servira obrok za 3 osobe, vrlo lak za pripremu, pritom veoma ukusan.
- 600 g pileci file
- so
- 3 kašika susam
- 3 kašika senf
- 1 kašika soja sos
- maslinovo ulje
- biber
- 1 čen beli luk
- Belo meso iseckajte na kocke i premažite ih senfom.
- Sipajte ulje u tiganj i zagrejte ga. Ravnomerno rasporedite komadiće mesa u tiganj i pržite ih dok ne dobiju zlatnožutu boju.
- Dodajte soja sos.
- Dolijte u tiganj 0,5 dl vode i ostavite da se dinsta još 10-15 minuta.
- Meso izvadite u posebnu posudu.
- Zagrejte ponovo ulje i propržite susam tridesetak sekundi.
- Vratite meso.
- Na kraju, dodajte beli luk.