Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Piletina sa senfom i susamom – Recepti i Kuvar online

0

Piletina sa senfom i susamom – Ovaj recept servira obrok za 3 osobe, vrlo lak za pripremu, pritom veoma ukusan.

Pileće meso je zdravija opcija od ostalih vrsta mesa: sadrži optimalnu količinu belančevina, lako je svarljiva i ima visoku biološku vrednost.

Susam ili sezam potiče iz tropske Azije i Južne Afrike. To je jednogodišnja biljka i u 3-5 mjeseci uzgoja dostigne visinu do 2 metra. Plod su čaure, koje sadrže veliku količinu semena.

Gaji se radi semena najviše u Kini, Indiji, Sudanu i u još nekim zemljama. Seme sadrži 45-60% ulja koji se upotrebljava za kuvanje, salate i za proizvodnju margarina. Seme je, takođe, bogato proteinima i važi za omiljenu namirnicu u orijentalnim i severnoafričkim zemljama. Upotrebljava se u pekarstvu za posipanje peciva.

Kombinacijom ova dva glavna sastojka (uz dodatak malo senfa), dobija se izuzetno hranljiva i interesantna kombinacija za ručak na brzinu, koja se sprema vrlo brzo.

Piletina sa senfom i susamom – Servirajte piletinu uz prilog po želji (krompir, pirinač itd.)

Piletina sa senfom i susamom - Ručak na brzinu - Recepti i Kuvar online
Piletina sa senfom i susamom – Ručak na brzinu – Recepti i Kuvar online
Piletina sa senfom i susamom - Ručak na brzinu - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Piletina sa senfom i susamom – Recepti i Kuvar online

Piletina sa senfom i susamom - Ovaj recept servira obrok za 3 osobe, vrlo lak za pripremu, pritom veoma ukusan.
Obrok Ručak
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 35 minutes
Broj osoba 3 osobe

Sastojci

  • 600 g pileci file
  • so
  • 3 kašika susam
  • 3 kašika senf
  • 1 kašika soja sos
  • maslinovo ulje
  • biber
  • 1 čen beli luk

Uputstvo za pripremu

  1. Belo meso iseckajte na kocke i premažite ih senfom.
  2. Sipajte ulje u tiganj i zagrejte ga. Ravnomerno rasporedite komadiće mesa u tiganj i pržite ih dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  3. Dodajte soja sos.
  4. Dolijte u tiganj 0,5 dl vode i ostavite da se dinsta još 10-15 minuta.
  5. Meso izvadite u posebnu posudu.
  6. Zagrejte ponovo ulje i propržite susam tridesetak sekundi.
  7. Vratite meso.
  8. Na kraju, dodajte beli luk.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.