Piletina u paradajzu
Piletina u paradajzu

Piletina u paradajzu

Očišćeno pile oprati i iseći na komade, staviti ga u lonac, naliti hladnom vodom i metnuti na štednjak da se kuva.

U isto vreme staviti na štednjak i lonac sa 1 kilogramom opranih i na komade isečenih paradajza, nalivenih s malo vode. U paradajz staviti 2 glavice očišćena crna luka, 1 baburu, soli, lišća od celera i peršuna i ostaviti paradajz da se bari. Kad je potpuno kuvan, skinuti ga sa štednjaka, staviti na sito i kad se malo prohladi propasirati ga, a zatim ostaviti na stranu.

Za to vreme mora da je i piletiia već mekana. U jednu šerpu metnuti veću kašiku masti, 2 veće kašike brašna i kad se brašno dobro uprži naliti ga onim proceđenim paradajzom. Dodati još supe u kojoj se barilo pile.

Na pola sata pred ručak izvaditi pileće meso nz lonca i spustiti ga u paradajz. Ostaviti jelo da još malo krčka ali paziti da umak ne vri naglo, kako se pile ako je sasvim mlado ne bi raspalo.

Izvor: Moj kuvar, Spasenija-Pata Marković, 1939. godina

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.