Pire od cvekle – Ana Vuletić

Pire od cvekle.

Pire od cvekle, sastojci:

  • 1 kom cvekla
  • 1 kom krompir
  • 1 kom šargarepa
  • maslinovo ulje
  • so
  • puter
  • beli luk, opciono
  • peršun
Pire od cvekle - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Pire od cvekle – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Pire od cvekle, priprema:

  • Cveklu oljustiti, iseckati na kockice i kuvati dok ne omeksa.
  • Uporedo kuvati u drugoj serpi krompir i sargarepu iseckane dok takodje ne omeksaju.
  • Kada je povrce kuvano procediti i staviti sa strane.
  • Zagrejati tiganj i maslinovo ulje (sad dodati beli luk 1-2 cedjena cesnja ukoliko volite i proprziti malo) i dodati povrce i malo proprziti. Potom dodati kasiku putera i na tihoj vatri pustiti da se puter istopi. Izmesati i posliti po zelji.
  • Sve zajedno ubaciti u blender ili koristiti stapni mikser dok se ne sjedini u pire. Meni licno bolje vrsi posao blender.
  • Ukrasiti svezim persunom po zelji.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuva30r, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.