Pire od pasulja

RECEPT PRIPREMILASuzana Mitić

Pire od pasulja – divan prilog glavnom jelu ili pak glavno jelo? Prosudite sami!

Pire od pasulja – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Pire od pasulja – divan prilog glavnom jelu ili pak glavno jelo? Prosudite sami!

  • 500 gr pasulja
  • 1 komad crnog luka (veća glavica)
  • 2 čena belog luka
  • 2 komada šargarepe
  • 2 komada crvene paprike
  • 3 zrna bibera
  • 3 zrna korijandera
  • 1 prstohvat majcine dusice
  • kasicice nane
  • soli (po ukusu)
  • 1 kasika zacinskog bilja
  • 4 kasika ulja
  • 1 puna kasika brašna
  • 3 cena belog luka
  • 1 kasicica aleve paprike
  • persuna (dosta, seckanog)
  1. Pasulj naliti vodom i ostaviti preko noci da nabubri.Tako se brze skuva.Sutradan izbacite tu vodu,nalijte drugom i pustite da provri.Dodajte seckani crni luk i iseckanu sargarepu.Dodajte papriku,zacine i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode.Pasulj je gotov kad corba pobeli.Sklonite sa sporeta i ispasirajte pasulj.
    U odgovarajucoj posudI ​stavite ulje ,brasno,iseckan beli luk i alevu papriku,promesajte i cim provri dodajte nekoliko kasika ispasiranog pasulja.Promesajte i isipajte u preostali pasulj.Ako zelite da pire bude malo redji dodajte malo tople vode i sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mesanje.Skloniti sa sporeta i dekorisati seckanim persunom,mlevenim biberom i zrnom korijandera.Sluziti kao glavno jelo ili kao prilog uz ribu .
  2. Uzivati u prelepom ukusu.
  3. Prijatno.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.