Pire od pasulja – divan prilog glavnom jelu ili pak glavno jelo? Prosudite sami!
Pire od pasulja – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Pire od pasulja – divan prilog glavnom jelu ili pak glavno jelo? Prosudite sami!
- 500 gr pasulja
- 1 komad crnog luka (veća glavica)
- 2 čena belog luka
- 2 komada šargarepe
- 2 komada crvene paprike
- 3 zrna bibera
- 3 zrna korijandera
- 1 prstohvat majcine dusice
- kasicice nane
- soli (po ukusu)
- 1 kasika zacinskog bilja
- 4 kasika ulja
- 1 puna kasika brašna
- 3 cena belog luka
- 1 kasicica aleve paprike
- persuna (dosta, seckanog)
- Pasulj naliti vodom i ostaviti preko noci da nabubri.Tako se brze skuva.Sutradan izbacite tu vodu,nalijte drugom i pustite da provri.Dodajte seckani crni luk i iseckanu sargarepu.Dodajte papriku,zacine i kuvajte na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode.Pasulj je gotov kad corba pobeli.Sklonite sa sporeta i ispasirajte pasulj.
U odgovarajucoj posudI stavite ulje ,brasno,iseckan beli luk i alevu papriku,promesajte i cim provri dodajte nekoliko kasika ispasiranog pasulja.Promesajte i isipajte u preostali pasulj.Ako zelite da pire bude malo redji dodajte malo tople vode i sve zajedno kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mesanje.Skloniti sa sporeta i dekorisati seckanim persunom,mlevenim biberom i zrnom korijandera.Sluziti kao glavno jelo ili kao prilog uz ribu . - Uzivati u prelepom ukusu.
- Prijatno.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!