Pirinač sa kobasicom Chorizo

Pirinač sa kobasicom Chorizo – ukusno jelo, koje se jako brzo sprema! Ukoliko nemate Chorizo kobasicu, možete koristiti bilo koju vrstu srednje sušene kobasice. Bitno je da bude oljuštena, pre pripremanja. Recept je isproban.

Pirinač sa kobasicom Chorizo – Recepti i Kuvar online

Pirinač sa kobasicom Chorizo – ukusno jelo, koje se jako brzo sprema! Ukoliko nemate Chorizo kobasicu, možete koristiti bilo koju vrstu srednje sušene kobasice. Bitno je da bude oljuštena, pre pripremanja. Recept je isproban.

Pirinač sa kobasicom Chorizo, sastojci:

  • 200 gr pirinča
  • 1 glavica crvenog luka (iseckana)
  • 1 komad crvene paprike (iseckana na kockice)
  • 300 gr kobasice Chorizo (isckana na manje kolutove)
  • 2 komada paradajza (veći, iseckan na srednje kockice)
  • 1 komad kocke za supu (za bujon)
  • 0,5 l vode (za bujon)
  • 1 veza mladi luk (iseckan)
  • so (po ukusu)
  • maslinovo ulje
  • biber (po ukusu)

Pirinač sa kobasicom Chorizo, priprema:

  1. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju, ili sličnom sudu. Dodajte crveni luk i dinstajte 2-3 minuta, pa dodajte, papriku i Chorizo kobasicu. Dinstajte još oko 5 minuta.
  2. Dodajte pirinač, i dinstajte samo 60 sekundi. Zatim nalijte sa bujonom (od povrća, ili pileći – ako nemate bujon, napravite ga od kocke za supu = pola litra vode + kocka za supu). Sud poklopite i ostavite, na tihoj vatri, da se krčka 10 minuta. Ne podižite poklopac.
  3. Nakon 10 minuta, pirinač bi trebalo da je upio svu vodu. Promešajte, i dodajte iseckani mladi luk i paradajz, uz mešanje. Dinstajte još 2 minuta, na tihoj vatri i sklonite da se malo ohladi. Poslužite toplo, uz sezonsku salatu.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.