Pirinač sa kobasicom Chorizo – ukusno jelo, koje se jako brzo sprema! Ukoliko nemate Chorizo kobasicu, možete koristiti bilo koju vrstu srednje sušene kobasice. Bitno je da bude oljuštena, pre pripremanja. Recept je isproban.
Pirinač sa kobasicom Chorizo – Recepti i Kuvar online
Pirinač sa kobasicom Chorizo – ukusno jelo, koje se jako brzo sprema! Ukoliko nemate Chorizo kobasicu, možete koristiti bilo koju vrstu srednje sušene kobasice. Bitno je da bude oljuštena, pre pripremanja. Recept je isproban.
Pirinač sa kobasicom Chorizo, sastojci:
- 200 gr pirinča
- 1 glavica crvenog luka (iseckana)
- 1 komad crvene paprike (iseckana na kockice)
- 300 gr kobasice Chorizo (isckana na manje kolutove)
- 2 komada paradajza (veći, iseckan na srednje kockice)
- 1 komad kocke za supu (za bujon)
- 0,5 l vode (za bujon)
- 1 veza mladi luk (iseckan)
- so (po ukusu)
- maslinovo ulje
- biber (po ukusu)
Pirinač sa kobasicom Chorizo, priprema:
- Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju, ili sličnom sudu. Dodajte crveni luk i dinstajte 2-3 minuta, pa dodajte, papriku i Chorizo kobasicu. Dinstajte još oko 5 minuta.
- Dodajte pirinač, i dinstajte samo 60 sekundi. Zatim nalijte sa bujonom (od povrća, ili pileći – ako nemate bujon, napravite ga od kocke za supu = pola litra vode + kocka za supu). Sud poklopite i ostavite, na tihoj vatri, da se krčka 10 minuta. Ne podižite poklopac.
- Nakon 10 minuta, pirinač bi trebalo da je upio svu vodu. Promešajte, i dodajte iseckani mladi luk i paradajz, uz mešanje. Dinstajte još 2 minuta, na tihoj vatri i sklonite da se malo ohladi. Poslužite toplo, uz sezonsku salatu.
Prvobitno objavljeno: 25.10.2014.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!