Pita sa prazilukom – Verica Poznanović

Pita sa prazilukom.

Pita sa prazilukom, sastojci:

  • 500 g brašna,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašika masti i
  • mlaka voda .

Za fil:

  • 300 g sira,
  • 3 jajeta i
  • 3 veća praziluka.

Pita sa prazilukom, priprema:

  • U pola kilograma brašna doda se kašičica soli, malo masti (1 kašika) i zamesi srednje tvrdo testo sa mlakom vodom.
  • Oblikujete testo u dve kugle malo razvučete oklagijom, premažete sa mašću i ostavite oko pola sata da odmara.
  • Za to vreme napravite fil od sira, jaja, seckanog praziluka i malo soli.
  • Na sto stavite stoljnjak, malo ga pobrašnjavite i razvlačite testo, krajeve otkinite.
  • Testo filujte, uzmite kašiku i razbacajte fil po kori uz pomoć stoljnjaka urolajte koru.
  • Tepsiju podmažite, stavite pitu u zagrejanu rernu i pecite dok ne porumeni.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pita sa prazilukom – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.