Pizza bjanka bolja nego italijanska

Tokom vrelih dana najradije ništa ne bismo stavili u usta. Međutim, ko misli da pizza bjanka nije pravi izbor?

Ona ne mora uvek biti „teška“, samo pratite Italijane i ubrzo ćete to shvatiti. Ovo je jedna od pravih letnjih varijanti pizze, veoma se lako pravi, a držaće vas dugo sitim, jer je puna zdravih namirnica.

Sem jedne. Ali, nećemo biti sitničavi, zar ne?

Sastojci:

Za testo:

  • 1 1/8 čaše mlake vode
  • 3 kašičice svežeg kvasca
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 3 šolje brašna
  • 1 kašičica soli

Za nadev:

  • 2 kašike neslanog putera
  • 2 kašike brašna
  • 3/4 šolje oštrog brašna
  • 6 čenova belog luka
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice rendanog muškatnog oraščića
  • 1 šolja rendanog parmezana
  • 1 šolja iscepkanog na komade mocarela sira
  • 1/2 šolje rendanog fontina sira
  • 1/4 šolje rendanog parmezana
  • 7 kockica plavog sira
  • šaka sveže ubranog bilja: origana, bosiljka, ruzmarina, tamjana

Priprema:

  • U veliku činiju pomešajte vodu, kvasac i maslinovo ulje. Ostavite ga 10 minuta da nadođe.
  • U drugoj činiji pomešajte brašno, so i dodajte kvasac. Sjedinite smesu i umesite je rukama. Potrebno je da dobijete elastično testo, ali ne tvrdo. Formirajte ga u loptu i prelijte sa kašikom maslinovog ulja. Ostavite da odstoji pokriveno krpom 1 do 1 i po.
  • Nakon što je testo naraslo, prebacite ga na površinu za rad i premesite ga. Razvucite ga, a potom ostavite da odstoji tako još 10 minuta. Prekrijte ga krpom.
  • Zagrejte rernu na najvišu temperaturu, a u međuvremenu dok se ona greje, vi pripremite fil. Svega 5 minuta je dovoljno da testo držite bez nadeva u rerni kako bi se malo zapeklo.
  • Po testu pospite sve sastojke i ubacite ga u rernu. Začine stavite na samom kraju pečenja.
  • Pecite testo još nekih 10 minuta i vaš letnji ručak je gotov! Pizza za svega 20 minuta sada je obrok za celu porodicu.
  • Pre sečenja je ostavite da se malo ohladi, a servirajte je uz čašu dobrog vina.

Prijatno!

Izvor: BKTVNews, K. Mihajlović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Pizza bjanka bolja nego italijanska

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.