Podvarak – Jadranka Blažić

Podvarak – najverovatnije je da ga ja spremam na malo drugaciji nacin iz navike kako to na poslu radim.

Podvarak - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Podvarak – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Podvarak – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Podvarak – najverovatnije je da ga ja spremam na malo drugaciji nacin iz navike kako to na poslu radim.

  • 1 kg ribanac
  • 0,5 kg dimljenog mesa
  • 2 komada crnog luka (velike glavice)
  • 1 kasika ulja
  • biber
  • začini
  1. Kupus obavezno operem jer naravno uvek je jako slan kada ga Amisi spremaju.
  2. Meso sam isekla na kocke i stavila u posudu da se posebno kuva jer ipak mesu treba mnogo vise vremena nego kupusu. Posto ovaj kupus ovde je prilicno zilaviji nego onaj nas, pa moram i njega da stavim posebno u malo vode da se probari.
  3. Za to vreme na sitno iseckam crni luk i stavim da se przi na ulju.
  4. Kada se zarumeni i dobije lep miris pecenog luka, sklanjam ga sa vatre.
  5. Meso se kuvalo sat vremena, a kupus nekih 20 minuta.
  6. Procedila sam kupus, izrucila ga u posudu i usula przen luk i zacine. Od zacina sam stavila biber, crni i beli luk u prahu, kasikicu mlevene crvene paprike i kasiku susenog vlasca.
  7. Meso sam iscedila iz vode ali vodu nisam bacila jer ce mi trebati.
  8. Kupus i meso sam izmesala i isrucila u tepsiju u koju ce se podvarak peci. Preko sam prelila vodom u kojoj se kuvalo meso. Vode sam usula da ogrezne kupus.
  9. U zagrejanu rernu na 240C se krckao podvarak dok voda nije ukuvala.
  10. Mislim da sasvim lepo mozete da vidite i na fotografijama kako je socan i fino ukrckan podvarak.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od povrća, kliknite na link: JELA OD POVRĆA. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO KUHINJA.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.