Pogača.
Pogača, sastojci:
- 30 kašika brašna,
- 4dl kiselog mleka,
- 1 šolje ulja,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 1 kašičica soli i
- 1 jaje.
PROČITAJ: Kako su se pravile kore za pitu ili gibanicu pre 100 godina?
Pogača, priprema:
- U činiju stavite brašno, so, sodu bikarbonu, dodajte ulje, jaje i kiselo mleko. Umesiti testo da se ne lepi za ruke.
- Tepsiju podmažite pospite brašnom i stavite u tepsiju rastanjenu pogaču. Rernu zagrejte na 180 stepeni.
- 4 kašike hladne vode pomešati sa 4 kašike mleka i premažite celu pogaču. Tupom stranom noža išarajte pogaču, odnosno napravite kockice.
- Peći u rerni 30 minuta na 180 stepeni, odnosno dok pogača ne bude pečena.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!