Pogača.
Pogača, sastojci:
- 800 g brašna,
- pola kockice svežeg kvasca,
- 2 kašičice soli,
- 1 kašičica šećera,
- 3 kašike ulja i
- 400 ml mlake vode.
Za premazivanje:
- 1 jaje.
Za posipanje:
- Po ukusu kim, susam…
Pogača, priprema:
- U malo mlake vode razmutiti kvasac, pa dodati kašiku brašna i šećer. Ostaviti kvasac da nadođe.
- U vanglicu usuti nadošli kvasac, pa dodati brašno, so, ulje vodu i sve dobro sjediniti. Ostaviti da odmara oko 30 minuta.
- Testo rastanjiti u krug, pa potom drškom varjače izbockati po sredini, odnosno bockajući napraviti krug.
- Pogaču premazati umućenim jajetom.
- Posuti susamom i kimom, samo krug pogače koji ste napravili varjačom.
- U zagrejanoj rerni peći pogaču na 200 stepeni oko 45 minuta. Koliko će se peći zavisi od vaše rerne.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!