Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Posna boranija – Javorka Filipović

0

Posna boranija – brzo se sprema, odličan prilog mesu ili ribi. A može biti i samostalan obrok.

Posna boranija - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Posna boranija – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Posna boranija - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posna boranija – Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Posna boranija - brzo se sprema, odličan prilog mesu ili ribi. A može biti i samostalan obrok.
Obrok Ručak, Večera
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 50 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 500 gr boranija mlada, vrsta "olovka"
  • 1 komad crnog luka
  • 0,5 dl ulja
  • suvi biljni začin
  • paradajz sok ili sveži paradajz
  • beli luk
  • mirođija

Uputstvo za pripremu

  1. Boraniju očistiti i iseći na krace komade.
  2. Na luku propržiti iseckani luk i dodati opranu boraniju.
  3. Trebalo bi da je boranija vlažna da se ne zalepi za dno.
  4. Dodati suvi biljni začin i malo vode, samo da ogrezne , i na srednjoj temperaturi dinstati boraniju 30 minuta.
  5. Ako je mlada boranija, ona će biti mekana nakon tog vremena, i na kraju dodati sitno iseckan beli luk, mirodjiju i paradajz sok ili sveži paradajz.
  6. Sve još malo prokrčkati.
  7. Jelo je gusto i nema puno tečnosti.

Beleške

Za ovo jelo najbolja je žuta olovka boranija. Servirati je toplu ili hladnu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.