Posna boranija – brzo se sprema, odličan prilog mesu ili ribi. A može biti i samostalan obrok.
Posna boranija – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Posna boranija – brzo se sprema, odličan prilog mesu ili ribi. A može biti i samostalan obrok.
- 500 gr boranija (mlada, vrsta "olovka")
- 1 komad crnog luka
- 0,5 dl ulja
- suvi biljni začin
- paradajz sok (ili sveži paradajz)
- beli luk
- mirođija
- Boraniju očistiti i iseći na krace komade.
- Na luku propržiti iseckani luk i dodati opranu boraniju.
- Trebalo bi da je boranija vlažna da se ne zalepi za dno.
- Dodati suvi biljni začin i malo vode, samo da ogrezne , i na srednjoj temperaturi dinstati boraniju 30 minuta.
- Ako je mlada boranija, ona će biti mekana nakon tog vremena, i na kraju dodati sitno iseckan beli luk, mirodjiju i paradajz sok ili sveži paradajz.
- Sve još malo prokrčkati.
- Jelo je gusto i nema puno tečnosti.
Za ovo jelo najbolja je žuta olovka boranija. Servirati je toplu ili hladnu.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!