Posna boranija – Javorka Filipović

72

Posna boranija – brzo se sprema, odličan prilog mesu ili ribi. A može biti i samostalan obrok.

Posna boranija - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Posna boranija – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Posna boranija – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online

Posna boranija – brzo se sprema, odličan prilog mesu ili ribi. A može biti i samostalan obrok.

  • 500 gr boranija (mlada, vrsta "olovka")
  • 1 komad crnog luka
  • 0,5 dl ulja
  • suvi biljni začin
  • paradajz sok (ili sveži paradajz)
  • beli luk
  • mirođija
  1. Boraniju očistiti i iseći na krace komade.
  2. Na luku propržiti iseckani luk i dodati opranu boraniju.
  3. Trebalo bi da je boranija vlažna da se ne zalepi za dno.
  4. Dodati suvi biljni začin i malo vode, samo da ogrezne , i na srednjoj temperaturi dinstati boraniju 30 minuta.
  5. Ako je mlada boranija, ona će biti mekana nakon tog vremena, i na kraju dodati sitno iseckan beli luk, mirodjiju i paradajz sok ili sveži paradajz.
  6. Sve još malo prokrčkati.
  7. Jelo je gusto i nema puno tečnosti.
Za ovo jelo najbolja je žuta olovka boranija. Servirati je toplu ili hladnu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!