Posna proja sa mineralnom vodom – Kristina Gašpar

Posna proja se razlikuje u odnosu na onu koju najčešće pripremamo po tome što ne sadrži mrsne namirnice – jaja, sir, jogurt i slično. Da bi ovako pripremljena proja lepo narasla, koristi se prirodno gazirana mineralna voda.

Ukus joj možete obogatiti ako dodate: razne semenke, ajvar, praziluk, bundevu, biber, masline, origano, kečap, crvenu papriku, pečurke,… Proja pripremljena sa gaziranom vodom ima finu teksturu.

Priprema ove proje je vrlo jednostavna. Preporučujem sledeću kombinaciju.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Posna proja sa mineralnom vodom – Kristina Gašpar

Posna proja se razlikuje u odnosu na onu koju najčešće pripremamo po tome što ne sadrži mrsne namirnice – jaja, sir, jogurt i slično. Da bi ovako pripremljena proja lepo narasla, koristi se prirodno gazirana mineralna voda.

  • 0,5 šolja kukuruzno brašno
  • 0,5 šolja kukuruzni griz
  • 1 šolja brašno (obično)
  • 1 kašičica so
  • 2 kašike semenke suncokreta (pečene)
  • 1 šolja mineralne vode (preporučena mineralna voda Radenska)
  • 5 kašika maslinovog ulja (ili nekog drugog, po izboru)
  • 2 kašike ajvara
  1. Sjedinite sve suve sastojke,
  2. Dodajte tečne i umutite.
  3. Pleh nauljite, pospite brašnom i pecite proju 30-tak minuta na 200-220 stepeni.
Koristila sam modlu dimenzija 11*26. Ukoliko pečete u većem plehu, pecite je kraće.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posna proja sa mineralnom vodom – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.