Posna proja sa mineralnom vodom – Kristina Gašpar

219

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Posna proja se razlikuje u odnosu na onu koju najčešće pripremamo po tome što ne sadrži mrsne namirnice – jaja, sir, jogurt i slično. Da bi ovako pripremljena proja lepo narasla, koristi se prirodno gazirana mineralna voda.

Ukus joj možete obogatiti ako dodate: razne semenke, ajvar, praziluk, bundevu, biber, masline, origano, kečap, crvenu papriku, pečurke,… Proja pripremljena sa gaziranom vodom ima finu teksturu.

Priprema ove proje je vrlo jednostavna. Preporučujem sledeću kombinaciju.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Posna proja sa mineralnom vodom – Kristina Gašpar

Posna proja se razlikuje u odnosu na onu koju najčešće pripremamo po tome što ne sadrži mrsne namirnice – jaja, sir, jogurt i slično. Da bi ovako pripremljena proja lepo narasla, koristi se prirodno gazirana mineralna voda.

  • 0,5 šolja kukuruzno brašno
  • 0,5 šolja kukuruzni griz
  • 1 šolja brašno (obično)
  • 1 kašičica so
  • 2 kašike semenke suncokreta (pečene)
  • 1 šolja mineralne vode (preporučena mineralna voda Radenska)
  • 5 kašika maslinovog ulja (ili nekog drugog, po izboru)
  • 2 kašike ajvara
  1. Sjedinite sve suve sastojke,
  2. Dodajte tečne i umutite.
  3. Pleh nauljite, pospite brašnom i pecite proju 30-tak minuta na 200-220 stepeni.
Koristila sam modlu dimenzija 11*26. Ukoliko pečete u većem plehu, pecite je kraće.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.