Posne suve paprike punjene pasuljem – Danijela Žikić

Posne suve paprike punjene pasuljem.

Posne suve paprike punjene pasuljem, sastojci:

  • 10 suvih slatkih paprika
  • 300 gr pasulja tetovca
  • 4 glavice crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 manji praziluk
  • začini (so, biber, mirođija, aleva paprika, suvi biljni začin, lovorov list)
  • po potrebi ulje i voda

Posne suve paprike punjene pasuljem, priprema:

  • Pasulj oprati u nekoliko voda. Naliti koliko da ogrezne i ostaviti preko noći da nabubri.
  • Sutradan pasulj prokuvati, prvu vodu prosuti. Naliti čistu vodu i kuvati po potrebi, dok se ne skuva.
  • Crni luk,beli luk i praziluk iseckati sitno.
  • Na zagrejanom ulju propržiti crni luk sa dodatkom soli. Kad dobije staklastu boju, dodati praziluk. Dodati listove lovora. Mešati da se lepo uprži.
  • Na kraju dodati beli luk. Izmešati.
  • Dodati začine i alevu papriku. Zapržiti vruć pasulj. Ostaviti da ukrčka.
  • Pasulj prohladiti. Oprati suve paprike u toploj vodi i puniti.
  • Suve paprike poređati u šerpu, naliti vodu (koliko da ogreznu, ne previše) posoliti i kuvati oko 30 minuta.
  • Služiti tople ili hladne paprike po ukusu.

Vreme pripreme: 120 minuta
Broj osoba:5

Danijela Žikić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posne suve paprike punjene pasuljem – Danijela Žikić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.