Posno sočivo sa paprikom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Posno sočivo sa paprikom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Posno sočivo sa paprikom – Među mojim receptima ćete često naići na posna jela, tj, veganska, ali i vegetarijanska. Retko zaluta po koji repet sa mesom. U svakom slučaju, nađe se za svakoga po nešto. Sočivo često pripremam na razne načine, pripremam čorbice, variva, salate… Evo jednog mog “brzinskog” recepta 😉

Posno sočivo sa paprikom – Kristina Gašpar

posno socivo sa paprikom Kristina Gaspar png

Sastojci:

  • 250 g sočiva
  • 2 lista lovora
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 kašike ulja
  • 300 g sveže paprike
  • 1 čen belog luka
  • so (biber i peršunov list po ukusu)

Priprema:

  1. Sočivo dobro oprati i skuvati u malo posoljenoj i pobiberenoj vodi uz dodatak lovorovog lista. Ako imate vremena, sočivo možete potopiti da nabubri. Ono brzo apsorbuje vodu, mnogo brže nego pasulj. U zavisnosti od vrste sočiva, zavisi dužina kuvanja, uglavnom oko 10-15 minuta.
  2. Dok se sočivo kuva, propržite sitno iseckan crni luk na ulju. Kada porumeni, dodajte iseckanu papriku i beli luk. Pržite uz često mešanje na visokoj temperaturi, oko 5 minuta.
  3. Potom dodajte skuvano i oceđeno sočivo (ja ne dodajem previše vode prilikom kuvanja, tako da nemam šta da ocedim).
  4. Posolite i pobiberite po ukusu i prodinstajte ga nekoliko minuta i poslužite uz neku salaticu 😉
  5. Prilikom sliuženja, pospite peršunovim listom. Prijatno!

Kristina Gašpar

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

1 KOMENTAR

  1. Obozavam socivo i neverovatno mi je koliko ga ljudi retko koriste, cesto u mojo kuci probaju po prvi put.

Komentari su zatvoreni.