Posno sočivo sa paprikom – Kristina Gašpar

30

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Posno sočivo sa paprikom – Kristina Gašpar

Posno sočivo sa paprikom – Među mojim receptima ćete često naići na posna jela, tj, veganska, ali i vegetarijanska. Retko zaluta po koji repet sa mesom. U svakom slučaju, nađe se za svakoga po nešto. Sočivo često pripremam na razne načine, pripremam čorbice, variva, salate… Evo jednog mog „brzinskog“ recepta 😉

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Posno sočivo sa paprikom – Kristina Gašpar

  • 250 g sočiva
  • 2 lista lovora
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 kašike ulja
  • 300 g sveže paprike
  • 1 čen belog luka
  • so (biber i peršunov list po ukusu)
  1. Priprema:
  2. Sočivo dobro oprati i skuvati u malo posoljenoj i pobiberenoj vodi uz dodatak lovorovog lista. Ako imate vremena, sočivo možete potopiti da nabubri. Ono brzo apsorbuje vodu, mnogo brže nego pasulj. U zavisnosti od vrste sočiva, zavisi dužina kuvanja, uglavnom oko 10-15 minuta.
  3. Dok se sočivo kuva, propržite sitno iseckan crni luk na ulju. Kada porumeni, dodajte iseckanu papriku i beli luk. Pržite uz često mešanje na visokoj temperaturi, oko 5 minuta.
  4. Potom dodajte skuvano i oceđeno sočivo (ja ne dodajem previše vode prilikom kuvanja, tako da nemam šta da ocedim).
  5. Posolite i pobiberite po ukusu i prodinstajte ga nekoliko minuta i poslužite uz neku salaticu 😉
  6. Prilikom sliuženja, pospite peršunovim listom. Prijatno!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.