Posno sočivo sa paprikom – Kristina Gašpar

Posno sočivo sa paprikom – Među mojim receptima ćete često naići na posna jela, tj, veganska, ali i vegetarijanska. Retko zaluta po koji repet sa mesom. U svakom slučaju, nađe se za svakoga po nešto. Sočivo često pripremam na razne načine, pripremam čorbice, variva, salate… Evo jednog mog „brzinskog“ recepta 😉

Posno sočivo sa paprikom – Kristina Gašpar

Sastojci:

  • 250 g sočiva
  • 2 lista lovora
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 kašike ulja
  • 300 g sveže paprike
  • 1 čen belog luka
  • so (biber i peršunov list po ukusu)

Priprema:

  1. Sočivo dobro oprati i skuvati u malo posoljenoj i pobiberenoj vodi uz dodatak lovorovog lista. Ako imate vremena, sočivo možete potopiti da nabubri. Ono brzo apsorbuje vodu, mnogo brže nego pasulj. U zavisnosti od vrste sočiva, zavisi dužina kuvanja, uglavnom oko 10-15 minuta.
  2. Dok se sočivo kuva, propržite sitno iseckan crni luk na ulju. Kada porumeni, dodajte iseckanu papriku i beli luk. Pržite uz često mešanje na visokoj temperaturi, oko 5 minuta.
  3. Potom dodajte skuvano i oceđeno sočivo (ja ne dodajem previše vode prilikom kuvanja, tako da nemam šta da ocedim).
  4. Posolite i pobiberite po ukusu i prodinstajte ga nekoliko minuta i poslužite uz neku salaticu 😉
  5. Prilikom sliuženja, pospite peršunovim listom. Prijatno!

Kristina Gašpar

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Posno sočivo sa paprikom – Kristina Gašpar

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

1 komentar

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.