Postan čorbast pasulj – Gvozdena Živković

Postan čorbast pasulj za 4 osobe.

Postan čorbast pasulj, sastojci:

  • 400 grama pasulja tetovca
  • 1 šargarepa, 2 glavice crnog luka
  • 1/2 korena celera
  • 1 sveža paprika
  • 1/2 struka praziluka
  • nožice od šampinjona
  • 1 manja glavica belog luka
  • grančica svežeg ruzmarina
  • 1 kašičica sušene majčine dušice
  • soli po ukusu

Postan čorbast pasulj, priprema:

  • Operite pasulj u nekoliko voda, dodajte narezano povrće, šampinjone i so. Beli luk, ruzmarin i majčinu dušicu ostavite za kraj.
  • Nalijte vodom, tri prsta preko pasulja . Poklopite i stavite na vatru da se kuva.
  • Pasulj se krčka na kaminu, najmanje 2 sata, zavisi od jačine vatre. Povremeno dodajem vodu da bi se lepo skuvao. Pri kraju kuvanja dodajte narezane očišćene čenove belog luka, ruzmarin i majčinu dušicu. Pustite da se kuva još petnaestak minute i sklonite sa vatre

Uz pasulj, poslužite šarenu salatu iz zimnice.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Postan čorbast pasulj – Gvozdena Živković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.